YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   kaaakav fals... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4376)

medino 21.04.2008 00:19

kaaakav fals...

jebo te ,tek sad slusam pesme sa ovog grand festivala i ne verujem...pa jeste li culi tanju savic koliko joj je pukao glas pri kraju strofe....ne mogu da verujem...pa zar nije mogla za pola tona ili ton nize i verovatno bi jojk bilo ok...ne,riba oce iz Gis-a...i sta im znaci to da pevaju iz polu tonova,cuo sam kao da je glas bolji kad se peva iz polu tona,ne znam koliko je to tacno...moj prosli pevac je bio takav,Fmol mu nisko a Gmol mu visoko,kao brate daj mi Gis mol??? pa sta si bre ti Saban Saulic,pa kao gis...

BasariStudios 21.04.2008 00:27

Citat:

Originalno postovano od medino (Post 34502)
cuo sam kao da je glas bolji kad se peva iz polu tona,ne znam koliko je to tacno...

To je cista glupost za onoga ko je to rekao il izmislio.

medino 21.04.2008 00:31

pa to sam i ja mislio kakav bolji glas...zamisli harmonikasu koji svira klavirnu harmoniku da kazes gis,cis da polomi prste covek...a jesi cuo tanju?

No.1 21.04.2008 01:07

Cista glupost, pola-ton ne igra nikom ulogu.Samo folirancija.

makikorg 21.04.2008 01:16

brate gis-moll je vislji od g-molla.a i nije tacno da polu ton nista ne znaci.

No.1 21.04.2008 01:55

Druze ja znam dobro sta je G sta je Gis...
reci mi, sve pevaci uzivo pevaju original intonacije od snimke u studio?
kako da ne, samo nekad kad se mora kao da se dokaze pevac.
I nemoj mi reci molim te da onaj ko peva po-visoko taj je bolji...
Prema tome...

jager 21.04.2008 09:32

Citat:

Originalno postovano od makikorg (Post 34510)
brate gis-moll je vislji od g-molla.a i nije tacno da polu ton nista ne znaci.

Hoces da mi kazes da pevacu, koji neku pesmu inace peva iz G# nije LAKSE da otpeva iz G ?!?!?!?!? Jednostavno NIJE ISTINA da mu pola tona zivot znaci...
Inace MRZIM pevace koji tako fantaziraju pa sve pevaju na pola tona...

nidzabg87 21.04.2008 10:33

Citat:

Originalno postovano od medino (Post 34502)
jebo te ,tek sad slusam pesme sa ovog grand festivala i ne verujem...pa jeste li culi tanju savic koliko joj je pukao glas pri kraju strofe....ne mogu da verujem...pa zar nije mogla za pola tona ili ton nize i verovatno bi jojk bilo ok...ne,riba oce iz Gis-a...i sta im znaci to da pevaju iz polu tonova,cuo sam kao da je glas bolji kad se peva iz polu tona,ne znam koliko je to tacno...moj prosli pevac je bio takav,Fmol mu nisko a Gmol mu visoko,kao brate daj mi Gis mol??? pa sta si bre ti Saban Saulic,pa kao gis...

polustepen mnogo znaci, pocni da pevas neku pesmu i dizi je sve za polustepen i u jednom trenutku vise neces moci da dizes vise... a i neki tonaliteti leze bolje... sve zavisi od pesme:) ja licno prvi put cujem to za polu tonove... a to za Grand sto kazes, jedino Aco Pejovic nije gresio on je konstantno bio u drugom tonalitetu=)):D salu na stranu Dzej nije imao falseva

neko je bas, neko bariton, neko tenor... pricam za pevace... tako da definitivno polu stepen znaci... ali ima i foliranja ne kazem da nema, sto je kod nas cesta pojava, bolje im ide foliranje od pevanja:) svaki drugi 'zna' da peva i 'razume se' u muziku:mad:

Alix 21.04.2008 12:41

Druže uz sve poštovanje ali ja još nisam čuo da je GIS niži od G...Valjda je FIS...I još jedna muzička...GIS-mol ne postoji...Postoji samo GIS-dur i AS-mol...Gis (povisilica) se nanosi na durove a AS (snizilica) a molove...Pozdrav!

Pilence81 21.04.2008 13:19

Ja ne cujem nikakav fals:lol:
Moracu da se vise druzim sa ovim pametnim i iskusnim muzicarima iznad ne bi li naucila sta vise o muzici B-)=))

Trenutno vrijeme na Forumu 09:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org