|
![]() |
#31 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
casper nije mi trebalo nista bolje ali sam hirovit hteo sam i yamahu da prodjem i jbg i ta promena malo sto smo pricali osvezi samo sto sam ovde bukvalno na 0
![]() Sent from my GT-I9301I using Tapatalk Dodato: na hold je ali kad promenim ritam i dalje zadrzava isti tempo Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Promijenjeno od mimiki (16.09.2016 u 10:56 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Krivo sam napisao, pa sam ispravio. Treba biti na RESET.
Treba ponekad biti i hirovit, nije to loše. Strpi se mjesec, dva, shvati logiku Yamahe, zaobiđi nedostatke koje ima, navikni se na sound ... Kad nakon par mjeseci ponovo zasviraš Korga (posuđenog naravno) vidjet ćeš da će suza ponovo poteći. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
hvala casper joj treba vremena i vremena sada qq
![]() Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
![]() |
#34 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Nije to tako strašno, barem ti neće biti dosadno. Mislim na naslov teme.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 124 puta u 112 Postova
![]() |
![]()
@mimiki mozda te ovo utjesi i ja sam prije par mjeseci prodao pa3 ( nakon mnogo godina samo sa Korgom pa80,800,2x i 3x) i kupio psr 770. A ti si kupio pravi stroj. Poslije par mjeseci rada sa Yamahom pitam samog sebe zasto vec odavno prije nisam presao na Yamahu😜
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
i ja sam imao pa80 pa1x pa3x i nisam ni bio nezadovoljan i samo mi malo dojadilo i samo mi dodje bum u glavi neki i prodam brzo i odmah tyrosa 4 uzmem niti sam znao koje su mu mane ni prednosti niti sam citao o njemu i sad sam kao pao sa marsa pomaze mi komsa moj dmacak koji je doktorirao na tyros-u sreca pa mi je blizu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
![]() |
#37 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Godinama sviram od toga godinama i kao duo OMB.
Kao i nesi ima kojih 3 godine dojadilo mi to tipkanje po aranzerima umjesto da sviram. Poceo sam propadati jer umjesto da vjezbam i skidam nove pjesme ja sam danima sređivao ritmove sitnice koje samo ja cujem ili mozda jos neki aranzerista tj muzicar. Rekao sam sam sebi dosta i nasao bubnjara gitaristu i krenuo u zivo. Sada za dezurnu svirkicu jer se nema novaca za platiti band imam GW8,ali i to sam sad prosli puta svirao bass u zivo -pustio sam samo bubanj- gitarista harmonikas i ja ..spajali smo po dvije tri pjesme i tako odradili i bolje nam je bilo nego sa stylom ![]() Jeste vi(stariji muzicari ) primjetili da od kada se pojavio aranzer kako je muzika i muzicar spao na niske grane ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 124 puta u 112 Postova
![]() |
![]()
@Tihi slazem se sa tobom,od kada postoji aranzer koji zbog svojih mogucnosti moze sve i midi i mp3 profesija muzicar i muzika odlazi u .....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja nisam tako star, ali imam glazbenog staža nekih 22 godine. Mogu samo dati jedan rezime: svaki proizvod ima svojeg kupca. Kod nas bendovi funkcioniraju, petorka je optimalna, posla posljednjih godina imaju poprilično, svatove računaju solidno, uz to gaže-svirke u udarnim datumima... Za bendove mogu reći da na kraju godine članovi više zarade od OMB-duo.
Što se tiče OMB-filozofije sviranja, monotonije...uf...pa još kad si sam.. ![]() Mislim da je jako teško svirati i samo od toga živjeti. U mojem kraju gotovo nemoguće. Doslovno bi bilo to životarenje. Dakle, kao drugi posao a shodno tome tjeraju te financijske potrebe pa pređeš preko monotonije. -Govorim u svoje ime. Sretan si kad je dobar feedback pa te to tjera dalje. Midi ne mora ograničiti svirača. Čak dapače! Ja jesam za svirku uživo, da se razumijemo. Ali kraj tolike lepeze prijelaza, ritmova, umoran sam brate mili tražiti što sličniji style, praviti drugi s kojim jesam ili nisam zadovoljan za pjesmu koja će trajati jedno kratko razdoblje i opet sve u krug raditi za tjedan-dva drugi style... Platiš midi na Cromidi, fino si podesiš tonalitet, izbrišeš solo i lower kanale, izabereš određene soundove interne ili samplove, kad pozoveš pjesmu da pjesma pozove pohranjene soundove, i sviraš s midijem kao u jednom dobrom bandu. -Bar za one pjesme koje traju vrlo kratko vrijeme. A ostatak vremena koje bi potrošio na kuckanje ritma iskoristiš na preslušavanje Jordana Roudesa, Michela Vonkea, vježbanje da dobiješ malo poticaja, ideja... Dakle-da se razbije monotonija: sviranje u cijelosti uživo, sviranje uz 'osakaćeni' midi, i još: Kad je dobra atmosfera, znam staviti samo klavir i odsviram-odpjevam Lutku ili npr. Nije htjela. Samo klavir i pjevanje. Feedback zna biti odličan. ![]() ![]() Promijenjeno od casper (18.10.2016 u 23:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
![]() Što se tiče aranžera, milion i jedan put mi se zgadio, ponekad sam sebi ličim na daftilografa... pa šutnem djubre i dohvatim solaricu. I gle čuda ... posle 15 minuta nešto mi nedostaje ( drum, bass, per, acc1234... ). Uzmem ponovo to isto djubre u ruku i skontam da neide to tek tako.... ![]()
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|