Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 18.10.2016, 20:16   #25
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja nisam tako star, ali imam glazbenog staža nekih 22 godine. Mogu samo dati jedan rezime: svaki proizvod ima svojeg kupca. Kod nas bendovi funkcioniraju, petorka je optimalna, posla posljednjih godina imaju poprilično, svatove računaju solidno, uz to gaže-svirke u udarnim datumima... Za bendove mogu reći da na kraju godine članovi više zarade od OMB-duo.

Što se tiče OMB-filozofije sviranja, monotonije...uf...pa još kad si sam..
Mislim da je jako teško svirati i samo od toga živjeti. U mojem kraju gotovo nemoguće. Doslovno bi bilo to životarenje. Dakle, kao drugi posao a shodno tome tjeraju te financijske potrebe pa pređeš preko monotonije. -Govorim u svoje ime. Sretan si kad je dobar feedback pa te to tjera dalje.

Midi ne mora ograničiti svirača. Čak dapače! Ja jesam za svirku uživo, da se razumijemo. Ali kraj tolike lepeze prijelaza, ritmova, umoran sam brate mili tražiti što sličniji style, praviti drugi s kojim jesam ili nisam zadovoljan za pjesmu koja će trajati jedno kratko razdoblje i opet sve u krug raditi za tjedan-dva drugi style... Platiš midi na Cromidi, fino si podesiš tonalitet, izbrišeš solo i lower kanale, izabereš određene soundove interne ili samplove, kad pozoveš pjesmu da pjesma pozove pohranjene soundove, i sviraš s midijem kao u jednom dobrom bandu. -Bar za one pjesme koje traju vrlo kratko vrijeme. A ostatak vremena koje bi potrošio na kuckanje ritma iskoristiš na preslušavanje Jordana Roudesa, Michela Vonkea, vježbanje da dobiješ malo poticaja, ideja...

Dakle-da se razbije monotonija: sviranje u cijelosti uživo, sviranje uz 'osakaćeni' midi, i još:

Kad je dobra atmosfera, znam staviti samo klavir i odsviram-odpjevam Lutku ili npr. Nije htjela. Samo klavir i pjevanje. Feedback zna biti odličan. Ljudi to čuju, prepoznaju. A gro pjesama koje se mogu tako odsvirati. Opet nešto novo, što možda ne može baš svaki klavijaturist. Eto, malo hrabrosti, inovativnosti, poštovati motive sviranja, i.... svirati.

Promijenjeno od casper (18.10.2016 u 23:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Alen P je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije