|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Najbolji EQ je iskljucen EQ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kao kod kuće
|
![]()
Milan bas tako,i ja to kazem.....najbolje ustimani ekvilajzer je kad je iskljucen...
![]() |
#13 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Nista nemoze pokvariti zvuk kako lose namijesten eq.ali pravilnom upotrebom se cine cuda.Prije upotrebe eq dobro bi se bilo informirati o teoriji zvuka,masteringu..i samome mixu ..jer master eq u principu i jest zavrsno oblicavanje zvucne slike,koje sluzi samo maloj korekciji nedostataka na ukupnome zvuku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Ja ću se nadovezati ovdje sa svojim problemom, koji je relevantan sa temom.
U pitanju je pa500. Primjetio sam da neki ritmovi uključujući fabričke, koriste bas gitare sa dosta harmonika vrlo niskih frekvencija. To izlazi dobro na integrisanim zuvčnicima. Problem: Imam tri consumer slušalice znači nisu monitori. Philips slušalice uopšte ne mogu ni da prikažu vrlo niske frekvencije pa nema problema. Dvije slušalice AKG-44 i sony buds koju sam platio poprilično love prikazuju vrlo niske frekvencije, ali upravo tada počinje da leluja i treperi zvuk, dolazi do distorzije bas gitare. Kada sa master eq smanjim low gain za -5 problem nestaje. E sad molim upućene kolege da mi objasne u čemu je problem, jel problem u izlazu Pa500, ili je jednostavno u pitanju loše izmiksan ritam, pa je bas previše pojačan? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
equalizera, korg, master, pa500, sstelanje |
|
|