YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa500 sstelanje master equalizera (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6964)

etko 05.12.2008 08:14

Korg pa500 sstelanje master equalizera

Naime, radi se o Korgu pa500 i ako neko ima kakva iskustva
sa sstelanjem master equalizera da nesto napise.

Ili je najbolje ostaviti tu opciju iskljuchenu (Global)

Pozz....

skoricnik 05.12.2008 20:10

Pa vidi...Master EQ mnoooogo znaci! On bi trebao da je uvek ukljucen, jer napumpava komplet zvuk klavijature i bolje izlazi na ozvucenje...E sad nisam siguran koliko tacno ima potenciometara...Valjda 3...Pa onda probaj ovako...Digni LOW na 7-8, MID na 2.5 a HIGH na 7-8...

Vule 05.12.2008 20:30

Vidi sto ti kolega objasnjava kako da namestis ekvilajzer a ne zna ni koliko ih ima na klavijaturi...:lol:...o Boze...=))

Moj ti je savet ne diraj taj ekvilajzer...

skoricnik 05.12.2008 20:41

A jbg kolega, ne zagledam ja puno u global :) Ja se vise bakcem sa onim EQ iz efekata itd...:D

Vule 05.12.2008 20:45

Ma ok...pozdravljam zelju da pomognes...al jbg...ako ne znas bolje nemoj,samo ces ga zbuniti jos vise...;)...pozzz...:D

BasariStudios 05.12.2008 21:28

I pitanje i odgovor su za Plakati!

Zlatek 05.12.2008 22:34

Radilo se o Korgu PA500 ili o bilo kojoj drugoj klavijaturi bilo koje firme master EQ zato i postoji da ga se koristi.Savjeti digni ovo ili ono su promašeni.Ti sam moraš čuti i namjestiti EQ na razglas koji koristiš inače sve skupa nema smisla.

GALA 06.12.2008 00:00

ljudi skidajte efekte i ne koristit nikakav ekvilajzer na ritmu ,stimaj na mixu boju tona.....stim nekim halovima i ekvilajzerima cete samo izmasakrirat zvuk i pogubit ce te se....što manje nekih stringova u ritmu ako ga i ima stisavaj,i cisto ce vam radit ritam,hall,stringovi guse instrumente u ritmu kao sto su bass gitara bubanj kontra gitara...kad suvo izlazi onda je jasan ton i nije potrebno cackat neke ekvilajzere,jos pogotovo ako neznas sta hoces da dobijes time..ako vec stavljate strings u tiram nek bude neki mutniji kao Synt strings,,,,ovo je iz iskustva sto vam govorim,,,,malo da vam i ja pomognem,culi ste svi moje snimke nema neki picaboca sto prostije to bolje,,,ekvilajzeri iskrivljuju ton ako nisi strucan stim.....pozdrav od mene

zeko 06.12.2008 00:05

A ako ne vjerujete u rijeci @Gale, poslusajte koji njegov ritam, pa cete se uvjeriti ;)

etko 06.12.2008 09:43

Istina, equalizarom se moze svasta dobiti ali i izgubiti.
Mislim da je svaka klavijatura postavljena na 0 dB a da
master equalizerom mozes dodatno poboljsati zvuk ili
ga sjebati (da izvinete).
Sve novije klavijature su kompjutori i svaka opcija
ima svoje ali treba znati sa podesavanjima.
Kod ovog master equalizera ima jedan potenciometar
za LOW (bas), dva potenciometra za MIDLE (srednje)
i jedan za HIGH (visoki). Najgori su mi ovi srednji
jer taj jedan regulise drugi odnosno ide od 100 Hz
do 10 KHz i ti sad znaj u kojem rasponu ga treba postaviti.

U svakom slucaju hvala na odgovorima.

Pozz....

Trenutno vrijeme na Forumu 22:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org