![]() |
Korg pa500 sstelanje master equalizera
Naime, radi se o Korgu pa500 i ako neko ima kakva iskustva
sa sstelanjem master equalizera da nesto napise. Ili je najbolje ostaviti tu opciju iskljuchenu (Global) Pozz.... |
Pa vidi...Master EQ mnoooogo znaci! On bi trebao da je uvek ukljucen, jer napumpava komplet zvuk klavijature i bolje izlazi na ozvucenje...E sad nisam siguran koliko tacno ima potenciometara...Valjda 3...Pa onda probaj ovako...Digni LOW na 7-8, MID na 2.5 a HIGH na 7-8...
|
Vidi sto ti kolega objasnjava kako da namestis ekvilajzer a ne zna ni koliko ih ima na klavijaturi...:lol:...o Boze...=))
Moj ti je savet ne diraj taj ekvilajzer... |
A jbg kolega, ne zagledam ja puno u global :) Ja se vise bakcem sa onim EQ iz efekata itd...:D
|
Ma ok...pozdravljam zelju da pomognes...al jbg...ako ne znas bolje nemoj,samo ces ga zbuniti jos vise...;)...pozzz...:D
|
I pitanje i odgovor su za Plakati!
|
Radilo se o Korgu PA500 ili o bilo kojoj drugoj klavijaturi bilo koje firme master EQ zato i postoji da ga se koristi.Savjeti digni ovo ili ono su promašeni.Ti sam moraš čuti i namjestiti EQ na razglas koji koristiš inače sve skupa nema smisla.
|
ljudi skidajte efekte i ne koristit nikakav ekvilajzer na ritmu ,stimaj na mixu boju tona.....stim nekim halovima i ekvilajzerima cete samo izmasakrirat zvuk i pogubit ce te se....što manje nekih stringova u ritmu ako ga i ima stisavaj,i cisto ce vam radit ritam,hall,stringovi guse instrumente u ritmu kao sto su bass gitara bubanj kontra gitara...kad suvo izlazi onda je jasan ton i nije potrebno cackat neke ekvilajzere,jos pogotovo ako neznas sta hoces da dobijes time..ako vec stavljate strings u tiram nek bude neki mutniji kao Synt strings,,,,ovo je iz iskustva sto vam govorim,,,,malo da vam i ja pomognem,culi ste svi moje snimke nema neki picaboca sto prostije to bolje,,,ekvilajzeri iskrivljuju ton ako nisi strucan stim.....pozdrav od mene
|
A ako ne vjerujete u rijeci @Gale, poslusajte koji njegov ritam, pa cete se uvjeriti ;)
|
Istina, equalizarom se moze svasta dobiti ali i izgubiti.
Mislim da je svaka klavijatura postavljena na 0 dB a da master equalizerom mozes dodatno poboljsati zvuk ili ga sjebati (da izvinete). Sve novije klavijature su kompjutori i svaka opcija ima svoje ali treba znati sa podesavanjima. Kod ovog master equalizera ima jedan potenciometar za LOW (bas), dva potenciometra za MIDLE (srednje) i jedan za HIGH (visoki). Najgori su mi ovi srednji jer taj jedan regulise drugi odnosno ide od 100 Hz do 10 KHz i ti sad znaj u kojem rasponu ga treba postaviti. U svakom slucaju hvala na odgovorima. Pozz.... |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org