|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Nishki
|
![]()
Da nebi skretali sa teme i sirili dezinformacije........Terce nemogu da se urade,jer to nije nije predvidjeno OS-om tih klavijatura!
Ali.......Pametni ljudi se dosetili kako da se naprave terce! Terce na G600/800/1000/EM2000 se rade pomocu midi kabla i znanja podesavanja midi seta! @alleksandar Za sve durge informacije koje nisu vezane za temu mozete potraziti OVDE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Izvini Milance,ali terce mogu da se rade na G-1000-EM2000 bez ikakvog midi kabla i midi seta. Juce sam uploadovao moj set za EM2000 . Ko ima G1000-EM2000 nek ucita performans pa neka pogleda,ima i priodnih i harmonskih terci. Da mogu da nabavim neku od pomenutih klavijatura da se podsetim tacno bi objasnio proces pravljenja istih. Kroz maglu se secam da se prave na foru rastimavanja uppera 3,ali nisam siguran,opet kazem morao bih da pogledam,to sam radio pre 5 godina...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nishki
|
![]()
Pogledaj pa javi!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 15.09.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
e momci.. prije koji dan sam sredio sa bojima.. kako sam uspeo neznam ni sam al ni je bitno..
zanima me drugo.. kad snimim neki midi fajl i kad ga pustim mislim da na F4 pise Lyric... to koliko znam je tekst... ni sam sreo do sada da se moze na G 800 cita tekst.. znam da je moguce kod G 1000.. sta vi kazete na ovo ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
,, htio bih da pitam dal je moguce da u sajzeru napdavim svoju boju iz pocetka ili pa da ubacim boju iz kartice... ,,
@Aleksandar kolega..ima veze ,i bitno je da znamo kako ste uspeli sa bojama na Rolandu. Napisite nam ...ako nista drugo iz postovanja prema onima koji su odvojili vreme i savetima pokusali da nadzu resenje za vas problem. ![]() A to sa lyric na G osamsto je lako proveriti..samo otvorite vasu knigu uputstva za upotrebu i prolistajte malo. Nabijanje postova nije pravi put do rezultata ako kojim slucajem idete u tom pravcu. A i zarko me interesuje dali se terce mogu stvarno napraviti na klavijaturi ili je doista potreban midi kabal...i ako jeste moguce onda kako se to radi. Hvala Promijenjeno od gega (20.09.2010 u 17:38 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Na G800 se moze citati tekst.
Format koji ova klavijatura cita je ".mid" (standardni,sa tekstom,naravno) Znaci da ne moze citati ".kar" fajlove. Zato sluzi opcija Lyric. @gega O tim tercama je bilo dosta pisano.(nije doduse objasnjen postupak namjestanja parametara i izrade midi seta) Koliko sam ja upratio po forumu,bez midi kabla "Out-In" ne ide. Nikad nisam probao,jer me ne interesuje ali sam samo citao. Da ne odemo od teme,jer je u naslovu pitanje o pravljenju i ubacivanju boja. A i o tome je pisano,samo je postavljac teme trebao malo prelistati i nasao bi sve u tancine opisano. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 811
Uploads: 6
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Pa 80
![]() |
![]()
Moze terce na rolandu g 800 ali samo preko midi-a ovako nemoze,ja sam radio jedno kratko vreme sa tim tercama i aranzerom medjutim dolazilo je do mnogobrojnih zastoja u klavijaturi,zakuje u sred pesme ili prilikom menjanja performansi preskace ili se jednostavno zbuni i ukoci se iz cista mira i to je uzrok samo u midiju,kad izvucem midi kabal iz sinta radi perfektno...Jos neki ljudi su imali isti problem kao ja,pa su odustali od toga.Ako se nebi radilo sa aranzerom vec samo se koristile terce na njemu kao solo klavijatura radio bi bez problema,ali i aranzer i terce zajedno-samo uzaludno nerviranje-bar je tako reagovao moj g 800 na taj midi kabal i sa tim tercama,dali je problem bio samo u mojoj klavijaturi ili tako svaka radi-neznam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|