![]() |
Roland G800 boje
Pozz svima... novi sam na forumu tek sam se zaclenio i htio bi da pitam nesta ako se moze objasnit ( makdonac sam ako nesta greim u pisanje nemojte mi zamjeravati :) )
Vako.. kupio sam roland G800 prije 2 3 dana neke stvari sam otkrio neke jos ni sam stigo na neke sam zaglavio i tako dalje.. htio bih da pitam dal je moguce da u sajzeru napdavim svoju boju iz pocetka ili pa da ubacim boju iz kartice... potrazio sam po forumu vakvu slicnu temu ali ni sam nasao... P.S imam gomilu ritmove za sajzeru al posto je sada kasno uploadirat cu sutra pa mozete uzeti nesto.. imam neke nepravilne ko 7/8 9/8 11/8.. neke srpske makedonske i slicno.. |
Ne mozes praviti boje na G800 skroz od nule ( kao sto moze na korgu) . "Jedino" sto mozes je da biras postojece boje iz A,B i C banke (ne secam se da g800 ima i D banku,bese odavno zaboravih) i iste da kombinujes u Upper 1&2,pa onda po zelji editujes (cutoff,decay,resonance itd...) obojis postojecim efektima iz klavijature i tako sredjenu boju upises u performance memory klavijature...Znaci gde snimas sredjene ritmove tu zajedno sa ritmom snimas i napravljene boje. i sad ako si u odredjenom performansu i sviras na jednom ritmu a treba ti boja iz druge performase imas dole desno na klavijaturi opciju "style lock" ,pritisnes to dugme i onda ti ostaje isti ritam a menjas boje menjajuci performase ;) Nadam se da ti je ovo do sada jasno i da nisam mnogo konfuzno objasnio...
A kao sto neko rece pretrazi malo forum i nadji postove moderatora Sejox -a ...on je dosta pisao na tu temu i vec mnoge stvari objasnio: na primer : http://www.yu-midi.org/forum/showpos...16&postcount=4 |
roland G800 ima i D banku koliko se ja secam.Boje ne mozes praviti odpocetka ali ima G800 mogucnost da same boje koje on ima prepravis po svojoj zelji i da ih memorises u neki od performansa.
Samo polako,potrazi manual pa ga malo prelistaj i nesto ces naci i ovde na forumu,dosta se pisalo o G800. |
Ima G 800 D banku. Cak ima i varijacije na svakoj boji pa se tu nadju jos i neke boje... Ja ga jos uvek imam mada ga ne koristim :(
|
Moj kolkeg je imo g 800 , ja mislim da je on i cak pravio boje i memoriso . trebalo bi da moze , pitaj nekog ko radi sa tim sintom , inace aranzer mu radi ekstra steta sto nema vise od 8 user-a za ritmove .
|
Ne moze G 800 da pravi boje. Ja sviram na njemu preko deset godina. Mozgu samo da se menjaju parametri na postojecim bojama ( na primer chorus, reverb, delay, portamento...) i da se sa tim promenama memorise na performance memory a da se prave boje ne moze.
|
@gagan: pa naravno da je pravio boje,ali samo nacinom na koji sam ukratko objasnio. Roland aranzeri nemaju USER banku za boje i tu nema mnogo price...
|
e hvala vam sto ste mi objasnili... ne poznajem jos dobro sajzera tek sam ga uzo pa polako otkrivam neke novoste...
e sad da ve drugo pitam... moze li se pravit TERCE na ovog sajzera i ako je moguce objasnjavanje molim vas :) P.S koliko postova treba da napravim na forumu da bih mogao oploadirati i downloadirati ritmove??? |
Na G1000-EM2000 je moguce napraviti terce,na G800 mislim da ne moze.
Treba ti 25+ postova . Drugarski ti kazem da prvo procitas ovo http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14749 ;) |
Ne mogu terce na G 800 da se prave. Ima on funkciju melody inteligence ali nije to to, barem po meni.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org