|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Eto vidis kako se slazemo
![]() To sto sam hteo pojasniti, uradio si Ti ![]() Ona 3 metra do Di-Boxa skratio bih na 2 ili manje,naravno uz dobar low-noise kabal. Zasto Di-Box? U nasem slucaju samo za "peglanje" ulaznog i izlaznog signala,znaci da na kraju imamo simetricni signal u pultu. Kao sto si i sam rekao,accoustic (pre)amp,svi imaju simetricni XLR izlaz. Da ne zaboravimo da gitara mora da bude "od majke" dobra!Kod nisko budzetne gitare ne pomaze ni najbolja pickup-preamp kombinacija,pa cak ni Sennheiser MKH800 uboden u Midas Venice ![]() Piezzo jeste neka solucija,ali na stetu sounda!Ona neprirodna dinamika pieza me ubija!Piezo radi na pritisak i amplituda zice nema veliki uticaj,ali to je to,nema nista bez kompromisa... Svakako da je najbolja kombinacija jako usmereni inst.mikrofon i dobar tonac,ali...uz perfektnu gitaru su to idealne kombinacije. Najbolji sound akusticne gitare koji sam do sad cuo je: B-BAND BB-A2.2 uz dva PUa,jedan na stegu i jedan u rezonantnom otvoru.Malo skuplja investicija,ali za profesionalni rad,neizbezna. Cak u zadnje vreme firme kao Martin,Takamine,Yamaha,Fender...imaju ovaj sistem u svoje gitare. Pozz
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.06.2006
Mjesto: Zenica
Downloads: 26
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Gitara
Interesi: produkcija
![]() |
![]()
u pravu si sto se toga tice, medjutim mi smo malo skrenuli sa teme, mislim da jos nismo objasnili sta bi to bilo najidealnije za njega i njegov problem, po meni , ako je gitara niskobudzetna, nije losa kombinacija , recimo neki, speaker simulator ili da nabavi neki gt procesor na kojem ima vec uradjene presete za acc gitaru, to bi mu skratilo muke u svakom slucaju, a i postedilo nepotrebno "trenje" zivaca, stimajuci EQ. Konacno svaka numera ima svoju "toplini" i "stim" samoga EQ. u tom slucaju postavka EQ-a bi bila linearna.
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mislim da smo i ja i ti dali osnovu "sta i kako".
Ne da pravim sad reklamu za ART "alatke",ali svako moze da izdvoji 30EUR za XDIRECT a svako drugi za nesto bolje,poput DBX Db12 koji kosta neki euro vise.Sasvim dovoljno za dobar fundament sounda. E sad ako ne znate raditi ekvilajzerom,mozete i najbolju akustaru upropastiti losim podesavanjem. Zlatno pravilo,pogotovo za Ac.gitare i mikrofone: ako vam na linearnom EQ lose zvuci,dzaba sve! ![]() Dobar mikrofon i akusticna gitara,uvek na flat poziciji(mikser-soundcheck) kasnije fino podesavanje,ali uvek umereno i izbegavati velike oscilacije frekfencija. Ja licno ne bi koristio gotove presete na nekom procesoru,posto mislim da se izgubi naturalitet gitare,ipak se radi o akusticnom instrumentu koji tako treba i da zvuci.Ponavljam,to je moje licno mislenje,svaki ima drugi ukus a o tome ne treba sporiti.Kad ja sviram akustaru podesim kako ja hocu da je cujem a kad sam iza miksera,sve zelje(osim preverzne,u smislu sounda) ispunjavam. Svakako da je i pravac muzike veoma bitan,drugacije se podesi Django style,normalno sasvim drugacije "like Clapton" sound ali to je posebna tema.Rado bi diskutirao i na ovu temu,ali neki drugi put. Mislim da nismo jos offtopic, ![]() ![]() Pozz
![]() |
Favoriti |
|
|