|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Uuuu,ala ste zadali temu,ova ce se razvlačiti jedno mjesec dana.Imao sam 21 godinu kad sam išao sa bendom u Kanadu i vratio se kući sa 10-tak iljada K dolara, a bio sam tamo dva mjeseca a svirao dve svadbe i nekoliko *koncerata*,ostalo -život.Vratim se kući i kupim audi jaje,glavna faca u malom gradiću.E to je bilo davno,ali ni tada ni sada nisam birao svirku,jer ja se držim onog starog pravila*bolje vrabac u ruci nego golub na grani*i nešto se nakuka.Slažem se da ne treba ići ispod cijene,i nivoa,ali mora se biti malo fleksibilno,pogotovo u ovo najje...... vrijeme.Osim toga nevalja kabalisati,i još uvijek se može zaraditi solidna lova u odnosu na druga yanimanja,ja i uplacujem redovne obaveze,a dokle ću neznam.Uglavnom velika većina muzičara baca bombe.Vredan radnik ne odbija posao,ako treba i za džabe,jer danas se vrlo tečko dolazi do posla,a mi smo zadnji u *lancu ishrane*.Ja i mam običaj reć da smo mi muzičari kao one zelene žabice što predskazuju kišu,ako ima narod,bice nešto i za nas.Pozdrav svim kolegama, a moj savjet maldjim kolegama ,naravno drugarski,i ja sam ga usvojio od starijeg,**od birača nikad dobra je...!
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|