|
|
Produkcija i postprodukcija Snimanje, obrada, miksanje i masterovanje zvuka |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Caka je u tome što možeš sve semplove sredit u SF-u (Loop,tempo,org. key.....) i snimiš ga u Aif (ne WAV) i u klavijaturi samo dodaš efekte i snimiš patch,znači nemoraš ništa radit na klavijaturi.
![]() |
#2 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Evo samo da se javim, sredio sam stvar pomocu nekog free programa audacity... Super programcic a i jako lagan tako da mogu da ga koriste i pocetnici u recordingu kao sto sam ja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
|
![]()
Pa kolega kako ti nije palo na pamet da samo iskopiraš taj snimak i dolje ispod u onu prazninu i eto ga stereo
![]() Dakle: Snimljeni materijal, selektuješ COPY i PASTE u polje ispod i eto ga STEREO .... Sada mi snima STEREO, a snimao je MONO prije, ne znam koji mu je, a na istom lapu snimam, dakle nije ni do muzičke karte kao što je neko naveo razlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ogy nije to stvar kopiranja,caka je u tome da ti on kad snima mono ne snima kvalitet zvuka kao kad je stereo!E sad kad snimate u Sound forge on ti snima stereo sliku i kad zelite da sacuvate snimak on vas pita kako da ga nazovete i koji format zvuka zelite da bude,vi onda odredite format zvuka(wav,mp3,aiff,ogg itd...) i zadate m uda ga sacuva u stereo slici i to je to!Verovatno vam je stajalo da ga cuva kao mono sliku i svaki tako cuva
![]()
![]() |
#5 |
Banovan!
|
![]()
Mare moguće i to da nije podesio čovjek ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Drugovi moji, .ebavao sam se ja danas celo prepodne sa sound forge-om, i svaki put izaberem onaj stereo mix, ali mi je uvek, pod cega god da ga sacuvam izbacivalo zvuk samo na jednom zvucniku. Onda sam skontao da sample rate stoji normalno na 44.100 Hz, ali je Bit. Depth na 16. Channel je stereo, normalno. I sad ja probam da promenim sa 16 na 32 (reko da nije problem u tome), kad ne lezi vraze, nece da mi snima. Izbaci poruku da mi nedostaje neki Microsoft Soundmapper. E, tu sam odustao, nisam vise hteo da se preganjam sa SF, nego prosetao po forumima, video koji je najjednostavniji recorder, i skinem audacity. Odma mi je snimio mp3 stereo, i nemam sad problema. Efekti mi ne trebaju posto mastering ni ne radim, a i bilo bi smesno raditi neko finaliziranje sa efektima jednog free programa. tako da sam ostavio snimke takve kakvi jesu prirodno, i to je to. A sto se tice onog copy/paste sistema u SF to sam probao i radi super
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio yamahapassion za ovaj koristan post: |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.02.2008
Downloads: 748
Uploads: 2
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Veruj mi, probaj Cool edit pro II, ako nemas javi se na PM poslacu ti full.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
cool edit pro 2000 po meni dosta bolje radi od sound forca... dosta je kvalititniji za obradu zvuka... a i bolje mu izlaze efekti
![]() |
#9 |
Drugar foruma
|
![]()
Nisam bas mogao da citam sve poruke, ali ako na klavijaturi ne izvuces signal sa slusalica nego sa L ili R izlaza normalno je da ce biti mono snimak.
Samo slusalice salju stereo signal u Sound Forge (naravno ako ide direktno u komp.) Eto, meni se cini da je tako ![]() Pozz...
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Isti posao rade i Sound Forge i Cool edit.Ja sam radio u oba programa,biće da je kod kolege nešto do podešavanja ili drajvera.Ja nisam imao problema ni u jednom od ova dva programa.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|