|
|
![]() |
#1 |
Belaj boy
|
![]()
Dobra stvar u celoj prici je da mozes da grejes ruke ako sviras u nekoj ledari(malo sale da lakse prebrodis muku).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ekran Pa-80 nema nikakvih tecni kristali. To je obican ekran kao na stare video igre.
Grejenje je mozda od sama sijalica koja osvetluje ekran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Goce
Neznam kakvi su kristali unutra, ali vjerojatno je nešto slično, jer sam ih vidio jedno 5-6 komada da imaju crnu fleku po sebi kad je klavijatura u ugašenom stanju. A takve kvarove i greške imaju samo ekrani s kristalima. S time da napomenem da ekran nije podrobljen niti oštečen s vanjske strane, te da nije softvarska neka greška pa da krivo ispisuje tj iscrtava znakove na sebi. Da nadopunim jer sam provjerio u čemu je riječ : ipak je riječ o LCD displayu sa 320 X 240 pixela. Znači ipak SADRŽI u sebi kristale (jer LCD bez njih ne radi).
![]() Promijenjeno od kreso (29.04.2009 u 09:23 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
@ Goce
Potpuno tacno LCD jeste Tecni Kristal.. Kod LCD diapleja pojedine tacke (iz kojih se sastoji slika) nastaju tako sto se u pozadini nalazi belo svetlo koje se kroz tri farbne celije Crvena,Plava i Zelena ,,filtrira,, i tako stvara ove tri osnovne boje. Pozdrav Promijenjeno od tesla (29.04.2009 u 14:24 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije to nista preterano toplo,ali ipak se oseti.Radila 1 sat ili 10, stanje je isto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
![]() |
![]()
ekran jeste lcd, ali svetlost mu daje mala neonska sijalica koja stoji sa strane otprilike ispod tastera, i koja je malo deblja od minice za hemijsku olovku, znam jer sam istu polomio iz radoznalosti pa sam morao da nalazim drugu i otvarao sam komplet pa80 dok sam imao. Ako greje to nesto nije u redu bolje odnesi u neki servis da proverish ili nije original sijalica, fabricka ne greje. Nova je oko 50-60 eura a mozesh i da ugradish one diode od novogodishnjih sijalica smao treba da se preveze napajanje.
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sve na njoj je original, nosena 2 puta na svirke dok je nisam kupio.Jedino sto je radjeno, to je promena dirki, bila je dugmetarac a sad je klasicna sa dirkama. Pitam se sta moze da joj fali, decka znam odlicno kod koga sam kupio. Zadnjih godina je stajala u torbi, on je svirao 2 puta, pre nego sto se okrenuo fakultetu i prestao da svira. Jeste to ipak malo starija sprava, ali ne toliko koriscena, pa me buni sta to moze da joj fali, kad je bukvalno nova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
@x3meSRB I kod mene je ta Sijalica otisla, jel proglem da se promjeni kolega x3meSRB, dali mozes da mi das oznake od te sijalice pa da Kupim, Hval ti Unapred. Pozdrav! Hrci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.12.2008
Downloads: 189
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
ja imam takav sličan problem,ekran nije oštečen,a iscrtava mi neke čudne znakove,nevidim ništa pročitat na njemu,uredno svijetli ali je ne čitljiv.dali možda da probam novi o.s ubacit,mislim da je unutra 2.2, a imam zadnji 3.6 na fdd,i neznam kako ga stavit ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
za ubacivanje OS-a imas zalepljenu stranicu u sekciji korg
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10900
![]() |
Favoriti |