|
|
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nije to nista novo. Taj zakon odavno postoji, ali se na nasu srecu vrlo retko sprovodi. Do sada su problema imali samo oni koji su svirali preko grane, pa su imali komplikacija sa prenosenjem instrumenata preko, a za nas koji sviramo po Srbiji problema nije bilo. Mada cujem da se vec ta situacija polako menja, i da drzava trazi da se i od nas ogrebe za po koji procenat, sto me uopste ne cudi i sto je, ustvari, i normalno.
Sto se tice polaganja, ne treba samo da se utvrdi da imas sluha, vec polazes i dobijas licencu kao instrumentalni izvodjac ili vokalni izvodjac. Pri tome polazes na svom instrumentu, ali se izuzimaju aranzeri. Mozes da polazes kao klavijaturista, ali ne sa aranzerskim tipom svirke. Kad dobijes licencu kao instrumentalni izvodjac, ne pise ti na koji se instrument odnosi, i mozxes da sviras na cemu hoces. Ja uskoro treba da polazem, a polagacu na kontrabasu, jer to sviram u akusticnom bendu. To ima i dobrih strana, jer oni sto rade sa midi-fajlovima nece moci da polazu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
Slazem se! Ja sam zavrsio nizu muzicku za kontrabas, privatno sviram harmoniku i klavijature i sad pevam... Pogotovu te sto sviraju na midi bih zatarabio! Tako i moja baba moze da "SVIRA"... Bolje los a odsviran instrumental pa znas da je tvoj ili da se neko trudio nego matrica...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Moje je mislenje da se taj zakon uvodi najvise bas samo zbog novca i nista vise .To me podseca na onu narodnu :cula zaba da podkivaju konje pa i ona digla nogu: Verovatno su tako culi i ti clanovi komisije koji su usvojili taj zakon .Neko je reko da muzicari dobro zaradjujui zasto da i drzava ne naplati koji euro iz te kese .Dali ce ti clanovi komisije biti adekvatni po strucnoj strani da ocjene ko je muzicar a ko nije ostaje da se vidi .A sam pojam muzicar je isto lose definisan da bi se mogli neki okviri da donesu kome da se taj naziv podeli a kome ne .Radi mene moze da bude muzicar i onaj sa klaviaturom ili jedan clan benda ili cigo sa usnom harmonikom .Pitanje je samo ako on ima svoju publiku koja ga slusa i voli.Ako si zavrsio akademiju u Rusiji ili Srbiji nije bitno kako si obrazovan ako nema ko da te slusa kad gudis .Zivi bili pa videli sta ce jos da bude oko toga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kosta 11.200,00 dinara polaganje, stim sto ti sertifikat ne znaci mnogo ako nisi clan Udruzenja estradnih umetnika Srbije, tj. ako ne placas godisnju clanarinu. Nisam se raspitao o detaljima koliko sta kosta i kako se placa (mislim da se placa kvartalno, kao porez, na tri meseca), ali cim se raspitam stavljam informacije na ovaj sajt. Mislim da cu vec sutra da znam detalje.
@fico apsolutno si u pravu, nasla je drzava nacina da uzmu i od nas neku kintu. Mada, realno, dosta smo se dugo i provlacili, nego zao mi je sto sada treba da pocnemo kad se sve manje kinte uzima po svirkama. U svakom slucaju, provlacicemo se dok mozemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Postovane kolge,evo i ja da se pridruzim sa malo zaksnjenja.Sve to o cemu pricate i ima smisla i nema smisla.Ja sam jos od 80 i nek bio clan udruzenja muz Donat-Zadar,isto se tako pricalo,te nece moci ovo nece se moci ona.uglavno svirke po hotelima restoranima ali uglavnom koje su bile u drustvanom vlasnistvu su to trazile i bilo je dobro da vam kazem.Muzicar je bio *gospodin*u odnosu na ovo sad kad gledam glavi mjesto.Za raznorazne svirke tipa svadbi,rodjendana,slava... ma ko to...A sada,ja sam clan *zenit* Subotica,redovno placam svoje obaveze,sto mu dodje godisnja clanarina za udruzenje,tri sindikata(od kojih nemam fakticki nista,bar da nam krompir nabave),licencu koja mora biti neprekidana i naravno da si polozio,i posle toga svakog mjaseca uplata za penziono i zdravstveno osiguranje.Sve to oko produzetka licence sam platio oko 100e,i moze se platiti bilo kad u kalendarskoj godini,tako da ja nisam jos za ovu 09,jer imam pravo koristiti onu iz prosle godine.Mogu vam reci da mi mnoge kolege govore da je to bcanje para,ali zar je 100e para ako uzmemo u obzira da kas god radimo u kafani,pocastimo ovog,onog,da nekazem onu,itd.Mene to nebrine,nebi trebalo ni vas,jer ko radi,znaci zaposlen je on treba da plati oko 12000 dinara i mirna Bosna, mi koji smo prijavljeni preko estrade nesto manje idobro,Medjutim ima jedna stva koj amene pocinje zabrinjavati,i koja ce biti veliki problem za sve nas sa i bez licence,a to je zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima koji bi trebalo da se uskoro usvoji.Mozete li zamisliti sta ce to biti kad u kafani covjek nemoze *zapaliti*,pa sta cu i ja u njoj onada,ionako je sve manje posla po kafanama.Da nije svadbi i krstenja ZLO.Mislim da bi o ovoj temi se moglo razgovarati,a mislim da bi bilo dobro da smo svi prijavljeni i organizirani,jer tako bi se lakse mogli i *buniti* i ostvarivati(ili bar pokusati) neka svoja prava.Pozdrav svoj napacenoj braci i samo zaokruzivajte datume i onda ce sve biti potaman.PS,i cuvajte se visokog pritiska,idu mrsni dani.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
VUNIMRAV Zenit Subotica su najveci lopovi cisto da znas,i to provereni,Evo ti primer,odemo ja i kolega pre par g.meni naplati 5600,posle udje moj kolega njemu 2600,ma banda,cak su direktora bivseg uhvatili malo iza coska,mi u smo svi u drugom udruzenju SUBOTICATON gde je clanarina svega 2000 din godisnje,a bogami meni pomogne ta glupa licenca samo kada sviram bankete za firme koje placaju preko racuna,i onda imaju pokrice,a sto se zakona tice nema od toga nista,ova prica vec ide 10g,nas zakon je toliko nekompleksan tako da uvek postoje tzv. RUPE u zakonu sa kojima se rese svi moguci problemi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
A sta je sa Vojvodina Ton jel vazi licenca tog udruzenja?
![]() Kad dodju iz subotice za njih ne vazi Vojvodina ton nego mora biti njihova "zenit" i obrnuto. A za ove iz Bg da ne pricam za njih ne vazi ni jedna od ove dve nego neka njihova. ![]() I u koliko sad covek udruzenja treba da se prijavim ili u koje da bi vazila za celu srb.? O cenama bolje da se ne govori od 2000 pa navise zavisno od udruzenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Ma dragi kolega,slažem se ja sa vama,ili tobom,ali ja sam ti jedan od onih platim,a onda mogu i da ujedam.Što se tiče tog predsjednika mislim da se zvao Krstić ili Nikolić,e to je zbilja lopina,ja hteo da ga bacim sa one zgrade,da zovem novinara,a on počeo histerisati,ma čudo jedno.Sad je neki Boban,nepoznam čovjeka,čujemo se jednom godišnje telefonom.Ali zatreba ta licenca,meni je tražena i za NG,neke sindikalne i tako dalje.E,sad jedno pitanje za tebe ili bilo koga,i moloim za pomoc.Strija sam generacija,USLOVNO ,i ne snalazim se najbolje sa računarom.Naime računari su mi bili kod majs,i sa laptopom mogu na ovaj sajt-prpšoznaje me,a sa kućnim nemogu,pokusavam ponovnu registraciju ,prijavu,ali džaba.Kažite mi molim vas sta da ukucam,uradim,bilo sta sto treba.pisao sam i adm,ali džaba.Veliki pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Mene nervira sto npr. Ceca placa clanarinu isto kao i ja i kao ostale kolege koji nisu poznati i ne sviraju za ko zna koje cifre na vece. da
li je to realno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
cuo sam za to .. davno davno hm . to polaganje je ... uf a moze i bez polaganja platis pa se klatis hehehehe
![]() |
Favoriti |
|
|