|
![]() |
#22 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
![]() |
![]()
mr. Kreso:
Ajd jedan kratak rezime. Yamaha EMX-5000, Powermixer s visokom ocijenom s visokom ocjenu u "low class mixer" _____ Bas bin Yamaha 18" - vrlo, vrlo visoka ocjena isto tako... _____ Satelit (Srednjetonac 15" + horna) Yamah - jako dobro. 15", pa srednjotonska kutija?! hmm... koliki ti je taj razglas i iz kojih se komponenti sastoji? _____ Ovo u kombinaciji radi isto kao i Dynacord Powermate u kompletu sa svojim zvučnicima. Ako vam je sound na tome loš, onda žalim, ne znate radit s miksetom. Navedena Yamahina kombinacija (ganz nova) košta oko 4.500 €. Žao mi je sad samo što neznam napamet naziv serije za zvučnike, znam samo da su bas binovi 2X1000 W i da su sateliti 2 X 400/800 W (ovisi o omaži na koju ih priključuješ). evo prilike da nesto naucim, da se popravim ![]() _____ Mackie VLZ - kod mene uvijek bio i ostao Mercedes. mercedes c serije... _____ Ako imaš prigovora na Mackie, onda ili si kupio pokvarenu robu, ili neznaš na njega radit. pa ucim se pomalo... _____ To je mikser koji meni ama baš nikad nije zaferco, na kome mi se nikad nije javila mikrofonija, a štimao sam sound s mikrafonom pred zvučnicima . interesantno... ovo je nesto novo za mene. kako to izgleda kad mikser "ferca"? znaci, kupim mekija i mogu da pjevam ispred zvucnika?! do jaja ![]() imao sam mekija, ali to nisam znao i kad god bih ga pojacao malo vise, a kutija je bila blizu mikrofona, nije mi "zaferco", al' jest bilo mikrofonije ![]() tu sam nesto vjerujem, zayebo... _____ Neću se više ovdje prepucavat s vama, imam pametnijeg posla. nece te bas ostetit 5 minuta dnevno, a neko ce imat koristi od ovoga (barem ce se nasmijat ![]() osim toga, jesi li kad igr'o "ne ljuti se covjece"? _____ BTW, u više od 20 godina muzičke karijere imao sam prilike isprobati svakojake razglase i mogu vam samo reč da rang po mom ukusu ide ovako što se tiće razglasa : 1. Dynacord Stage Mate - Dynachord Basevi + EV sateliti (najbolji sound koji sam ikad imao na live stageu) u kojoj klasi ozvucenje? da li se radi o koncertnom ozvucenju ili o manjem "tezgaroskom"? to je velika razlika. EV je svjetska klasa i mjera za kvalitet, kako za koncenrtna ozvucenja, tako i za mala... mada.., i na zalost, ima i EV nesto u "yamaha klasi": eliminator, force, gladiator... kod JBL to je EON, SF, MP 200... dynacord gotovo od samih svojih pocetaka koristi EV zvucnike u svojim kutijama, mada su proizvodili i svoje. EV - delta max serija je pojam dobrog koncertnog zvuka. EV, T serija (t221, t251, t252, t180... do jaja!!) koristi gotovo iste komponente, a cijena je izuzeno pristupacna u odnosu na kvalitet. yamaha nema zvucne kutije u toj klasi. JBL ima izvanrednu SR seriju. RCF je italijanska kopmanije koja je svojim asortimanom pomagala jednom od najboljih americkih i svjetskih proizvodjaca zvucnih kutija EAW, da postigne taj kvalitet. RCF zvucnik je takodje bilo moguce naci u zvucnim kutijama kanadskog proizvodjaca - 'yorkville' ili u MACKIE... meki je prekid saradnje sa rcf i prelaskom na saradnju sa "eminence" platio znacajnim gubitkom kvaliteta. yamaha moze da se poredi sa eminence, ali ne sa pomenutim zvucnicima...! _____ 2. Mackie VLZ + Carvin Vega pojačalo - Dynachord Basevi + JBL ili RCF sateliti carvin vega?! sega... dobro pa nisi napisao "cajavec", tu su negdje sa beringerom ![]() ne kontam zasto mijesas zvucne komponenete, jer zlatno je pravilo da nastojis da koristis zvucne kutije od jednog proizvodjaca?! _____ 3. Dynachord Powermate - Dynachord zvučnici "narodnjacki standard", za tezge... a 'dynacord zvucnici' su malo siri pojam... i jos nesto, stara serija dynacord miksera sa pojacalom, ps i psx je bolja od "powermate", ali je teska za transport, mada mnogi narodnjacki orkestri se uprkos tome ni danas ne odvajaju od nje. _____ 4. Yamaha EMX-5000 - Yamaha ozvučenje kad nema cure, dobra je i baba, kazu vojnici ![]() _____ 5. Soundcraft Spirit Folio - RCF Basovi + Zeck sateliti heheh... e za ovu kombinaciju nisam cuo ![]() spirit folio je mikser bez pojacala :wink: ![]() _____ Promašaji su : 1. Yamaha 01V ili 03D i tu si "kiks'o". to su digitalni mikseri dobrog kvaliteta, boljeg od yamaha analognih miksera . _____ 2. Beringer Eurorack 3. Bell (zadnja serija) bez komentara... _____ pozdrav i nema ljutis... ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
ozvucenje |
|
|