Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 24.10.2006, 12:13   #10
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja mislim da sam ga kupio među prvih 5 muzičara s ovih prostora. Na mom N364 je serijski broj No. 00707 Znaći među prvih 1000 komada izašlih u svijetu.
Sječam se bio je II/1997, dovede mi ga kompa iz Njemačke. Naših soundova za njega ni za ljek. Kad sam ga uključio a boje na njemu užas. Sve neka zavijala i SFX efekti. Ma rođeno za techno, dance, rave.
Uzeo ja onaj priručnik i potražio pod prvo brisanje soundova. Pritisno "+" i "-" ispod numeric keyboarda i uključio klavijaturu. Puf ! Ode sve u 3PM., a onda GM kabel pa s frendove X3 prebacuj soundove, pa splitiraj, pa brij efekte (jer je N364 duplo jači, ma troduplo od X3). Pa onda dofarbavaj kombinacije. ... :wink:
Ali kad sam ga cakup pakum složio, sječam se da smo svirali u jednom disko clubu i na pauzi sretnem kolegu muzičara iz drugog benda. I pozdravljamo se tako, kad pita on mene što radim ovdje. Ja kažem "Pa sviram". On odgovara "Ma ne jebi, pa čuo sam tamburaše, od kad sviraš tamburicu ?" E tad sam likovo. I reko, ma neideš on mene narednih 10 godina. Iduće godine mu istiće UGOVOR, pa je vrijeme da kupim novog igrača, a malo me i srce steže, uvuko mi se prasac pod kožu samo tako.
N364 mi je definitivno BEST BUY u životu. Sagradio mi je kuću dokraja, kupio novi auto, a bogami i kupio svu ostalu opremu. Procjena, platio sam ga u ono vrijeme 2.800 DM, a zaradio mi je oko 60.000 €. Zato je možda i zavrijedio da ga stavim pod stakleno zvono ili na zid, pa da danas sutra kažem djeci, ovo je stroj koji nam je osigurao budučnost.
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg, n364

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije