|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
pozdrav raja.....imal neko malo profesionalniji po ovom pitanju?necu pravit neki studio ali me interesuje sta to treba za snimanje a da zvuk dobar ispadne.....mislim i na snimanje vokala a pogotovo muzike bez zivi instrumenata,znači sve preko klavijature????
Hvala svima koji pomognu po ovim potanjem jer vec imam karticu i jos nekih stvari pa me interesuje sta jos treba da bas zvuk ispadne odlican...
![]() |
#2 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Computer, DAW, Sound Karta, Preamplifier, Zvucnici, MIDI Interface, Sintovi...
Sad koji...to je malo opsirnije pitanje.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pozdrav druže....sta znaci DAW? imam ostalo sve od ovog osim midi intefaca to cu nabavit uskoro...jel to sve
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Digital Audio Workstation...
Wikipedia kaze: "A digital audio workstation (DAW) is an electronic system designed to record, edit and play back digital audio" Znaci program koji sluzi za snimanje, obradu i reprodukciju digitalnih audio snimaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Pod obavezno ti treba jedna asistentkinja kad ti dojadi miksovanje i svirka onda pocnes sa snimanjem ali ne audio fajla ........................
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Asistentkinja za miksovanje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Brate prvo i osnovno ti treba malo literature da prvo vidis neke sitnice u cemu je tajna snimanja i mixa!Ako zelis kvalitet onda sto bolja zvucna karta i uz nju bi ti extra pao jedan UAD1 (efekt karta) sa prosirenim paketom,jak racunar,najmanje jedan sudijski mikrofon,obavezno neki dobar Preamp,dobri softveri i sa tim mozes uraditi dosta toga ali naravno ne sve i ne savrseno
![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (12.01.2009 u 10:21 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A jesi probao snimat u Fantoma?
Nekakav "demo" se može napravit, ali jako je slab što se tiče obrade vokala... Možda "update" popravi stvar... Za snimanje koristim Propellerhead Reason (za glazbu) i Adobe Audition za obradu i snimanje vokala i mastering. Uvjetno iz Reasona izbacujem traku po traku van (ne mixdown) i ljepim u Auditionu. Mic SM58A preko Power Mate u komp, a u novije vrijeme mic u Fant.G, pa coaxial out u komp (EMU 0404). Može se napravit solidan mix, ali svakako je daleko od studijskog (naravno, ako "studijski" podrazumjeva hi-fi kvalitetan studijski zvuk) Kažu da je Cubease daleko napredniji software, al ja ga uz najbolju volju nisam skužio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 22.03.2004
Mjesto: BIH-Sarajevo
Downloads: 1063
Uploads: 13
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Roland G1000/Korg TR
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Ma jednostavno,treba ti malo vise para,hehe!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
sta, studio, sve, treba |
|
|