|
|
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ovaj program je interesantan za neke akorde koje ne možete prepoznati
po sluhu.Nije praktičan za rad i ne treba ga koristiti.Sve i da radi kako nama odgovara, samo može ulijeniti i zatupiti čovjeka. Dakle,ako je jedan akord nesiguran u pjesmi,možeš se s ovom programom poslužiti da si pomogneš.Mada će vjerovatno biti izbrisan sa hard diska, kao i puno sličnih (ne)korisnih programčića. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 09.11.2004
Downloads: 543
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
@rolandinjos
"Sejo...evo ja cu reci...ova harmonija nema veze sa pesmom" I ne samo to kolega. Ova harmonija nema veze sa zivotom! @sejoroland "Mozda je dobro za vjezbu i razvijanje sluha,ali brate.... Ko ovo sve savlada,ima sansu da postane vrhunski muzikant." Ko ovo savlada nikada nece postati ni muzikant, a kamoli kakav vrhunski. Kolege, manite se ovakve "pomoci", imacete vise stete nego koristi! PS Trenutno nemam vremena, ali cu uskoro napisati harmoniju za tu pesmu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ Laky...nije mi jasno sta si hteo da kazes svojim postom...nisu mi jasni citati,ili si ih ti pogresno prepisao...
![]() Promijenjeno od Vule (28.12.2008 u 17:44 sati) |
![]() |
![]() |
#14 |
Gospodar uploada
Registrovan/a dana: 05.02.2007
Mjesto: Šabac
Downloads: 1733
Uploads: 163
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 27 puta u 17 Postova
Instrumenti: korg-Pa4x
![]() |
![]()
snimak koji imam mp3 od sinana je f#moll..A kad se u programu prebaci na basic prikazivanje akorda,lakse je za snalazenje..ako nezna neko koji tonovi su u napisanom akordu,stane samo kursorom misa na taj akord na onom listu i prikazace s desne strane u malom prozoru koji tonovi se nalaze u tom akordu..program nije 100% tacan,ali po mom misljenju je 95% tacan,ustvari zavisi od samog mp3 negde je vise uspesan,negde manje..zakljucak je da ipak moze pomoci oko nekih nejasnih akorda,nekom ko nema vremena da provede par sati da skine svaki akord za neku pesmu,ili nekom ko nije dovoljno "izostrio uvce" da cuje sve...ne postoji "svemoguci" softwer koji ce nam 101% sve na gotovo uraditi..kao i svaki drugi inace..opet je od vece pomoci nego style works,koji bi trebo biti svemoguc i da sam od midija uradi style..ali kao sto znamo(oni koji su radili sa EMC ) sve se mora raditi rucno,po nekoliko sati, da style bude upotrebljiv .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@rolandinjos
Jednostavno citirao sam sta si rekao i slazem se sa tobom da ova harmonija nema nikakve veze sa pesmom. I ne samo to, ova harmonija nema veze sa muzikom uopste. Ti i kolega sejoroland ste bili isuvise "blagi" u svojim ocenama ![]() @Marko_kraljevic Kolega, cenim to sto zelis da pomognes drugima, ali ovaj program i ovaj nacin skidanja pesama ili jos gore ucenja muzike NE VALJA! To sto si dobio za ovu pesmu je skroz pogresno! Sama pesma nema vise od nekoliko akorda a ovde je neko izbrojao cak njih 28! Daleko je to od neke tacnosti od 95%. I sam si rekao da je pesma iz F#mola, a pogledaj sta ti je taj program "izbacio" i koje akorde . Tu nema harmonije i harmonskih veza, tako ces muziku nauciti pogresno. Jos jednom da ponovim, nisam odavno svirao pesmu i cim nadjem vremena postavicu ti harmoniju pa ti onda uporedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ Laky...bice da nisam najbolje protumacio citiranje...no problem...nego...oko harmonije,pa nema tu ljudi ne znam kakve harme i akorada da pi se pisali eseji...evo kako ja to sviram pa kome odgovara neka tako skine...
![]() Ne trazi je sine Em Pokajah se, podjoh da je vidim Am-G-Am C-D-Em sa namerom za pocetak novi Em tad mi njena stara majka rece Am-G-Am C-D-Em ja te molim, vise je ne zovi Refren: Em Am Em Ne trazi je sine, rece majka njena Am C-D-Em ne diraj u njenu zapocetu srecu Em Am Em jer ona je sine, nocas isprosena Am C-D-Em ne donosi jesen njenom prolecu Sa prozora gledala me ona i rukama skrivala je lice svatila je valjda istog trena da je greskom dala drugom srce Refren: Okrenuh se, podjoh svojoj kuci svestan da sam igru izgubio da ostajem bez voljenog bica s kim sam svoje snove snio Evo...najprostije sto moze...da lepo pocetnik moze da odsvira,samo poslusa pesmu,skapira promene akorada i gotovo... ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.02.2007
Downloads: 833
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
![]() |
![]()
e svaka ti cast druze ovo nesto krenu ova tema nekim drugim putem al dodje na pravu adresu
Hvala puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@rolandinjos
Eto program izbacio 28 akorda,a evo vidim kod tebe ih ima samo 5 i mislim da to sasvim odgovara stvarnom stanju. Zato sam i napisao onaj gornji post,jer smatram da je bolje sam skidati pjesmu,koliko se moze,nego pratiti ono brdo akorda, a od kojih pojedine vecina mozda nikada nije ni odsvirala u zivotu. @laky Laky,naravno da postujem tvoje misljenje.Navedeni program sam slucajno imao u posjedu,i kao sto rekoh,kada sam vidio sta sve izbacuje-van upotrebe je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo i od mene, mada je ja sviram malo drugacije od originala.
forspil | F#m / / / | Hm / D / | A / G / | F#m / Hm / | | D / G / | F#m / / / | F#m / / E | | F#m / / / | Hm / D / | A / G / | F#m / Hm / | | D / G / | F#m / / / | F#m / / / | Ja u drugom taktu umesto Hm-D sviram E-Hm, takodje ponekad u petom taktu umesto D-G sviram A-G. Probajte, pa kome se sta svidja. ![]() strofa, duplo sporije | F#m / / / | Hm E A G |*F#m E | F#m / / / | | F#m / / / | Hm E A E | E ... | F#m / / E | F#m / / E | * ovaj takt je 2/4 refren, duplo brze | F#m / / E | F#m / / / | Hm / D / | A / / / | | A / Hm / | D / G / | F#m / / / | | F#m / / E | F#m / / / | Hm / D / | A / / / | | A / Hm ... | F#m / / / | Ja u trecem taktu umesto Hm-D sviram Hm-E7, pa probajte i to. ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
akordi, pjesmu, poddjo, pokajah, sinan, vidim |
|
|