|
![]() |
#11 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.09.2006
Mjesto: Brussel/Bg
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Interesi: Muzika, automobili
![]() |
![]() Citat:
Evo ja cu da dodam da je u ekipi bio i Sava Bojic, koji je svirao gitaru i takodje radio aranzmane. Inace, na svakoj ploci su njih trojica radili svaki po 3 aranzmana... E sad dali je Pera najbolji aranzer i harmonikas... Hmmm Ja sam ih iskreno voleo i pratio njihov rad ( i prijatelji smo) ali ipak ne bih rekao da je najbolji. Ono sto svira, svira bas onako juznjacki, i ume to da lepo prezentuje publici. Inace, malo ko zna da je Pera najbolji poznavalac elektronske muzike tj klavijatura. Setite se samo sta je sve izvodio na plocama JuVe-a kada su pavke i ekipa razvlacili violine i harmonike po rts-u :wink: Juzni Vetar se "raspao" 91 godine, nakon zavrsetka ploce Kemala Malovcica (ti si moj 13 broj), i nije tacno da su za Juzni Vetar pevali Suzana Jovanovic, Kuki, itd... Moze se pre reci da su pevali za derivat starog Juznog Vetra jer je Mile Bas isprostituisao ideju i ime Juznog Vetra. Ostao je sam na tom brodu. Iskoristio je ime i slavu starog Ju Ve-a i dovodio nove pevace da pod imenom Juzni Vetar da snimaju nove albume. U tom novom Juznom vetru jedino dobro sto je bilo je bio mladi harmonikas Branislav Bane Vasic, koji je stvarno majstorski svirao harmoniku. Pera Zdravkovic i Sava Bojic su otisli i poceli praviti nove hitove (Vesna Zmijanac-Malo po malo, itd..) Taj Juzni Vetar ce ostati najtirazniji bend koji je ikada postojao na prostorima stare SFRJ. prodato je na milione nosaca zvuka, a najtiraznije ploca je Sto me pitas kako zivim ja, Semse Suljakovi, koja je prodata u preko 850.000 primeraka. To je bio hit, a ne ovi danasnji koji prodaju po par stotina komada i odma sebe proglase za Hit pevace a pesmu za ultra, mega , giga Hit. Pozdrav svima |
|
![]() |
Favoriti |
Oznake |
juzni, vetar |
|
|