|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
poznato mi je da su Pa80 pravljeni u italiji
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Roland je Shvabo,a neprave samo klavijature nego i velike stampace,a to sto pise made in italy je zbog djelova i dole ih sastavljaju,to znam kad sam trazio djelove za moj g-800
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.10.2007
Downloads: 236
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pa 800 se pravi u Rumuniji
![]() Sudeci po spoljnom izgledu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Sto se Rolanda tice zakljucno sa VA serijom su radili Italijani...vise ne...sada ih rade Japanci a sklapaju se kojekuda...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Za Roland i Korg aranžere znam da se rade u Italiji,a Sempleri se rade u Japanu (Roland i Korg),a za Kurzweill i Yamahu,Ketron za to nisam siguran....al za ovo dvoje jesam.
![]() |
#6 |
KRVAVI
|
![]()
Roland Xp30 Made in Japan,bar je tako kod mene!
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Važno je da se zna gdje se toči JELEN PIVO,jelda Neco?
A inače koliko znam Sve te tvrtke na 2-3 godine sele proizvodnje... Evo u mene Extreme Made in Japan a Pa2XPro Made in Italy... I sad haj ga znaj koja je to politika proizvođača...Budite sretni gdje god da ih prave,samo da NIJE Made in China...Ako vam to piše,odljepite onaj natpis KORG i piaće CORG,doljepite natipis CASIO i pisaće KADIO,Za Roland pisaće ROLUND,itd... A inače da potvrdim jednog kolegu za Rolande---Roland je vodeći proizvođač štampaćih mašina koje štancaju velike projekte,npr novine i ostale publikacije...Ne znam samo što ne ulože toliko u razvoj klaviaturi koliko ih u štampaću mašineriju...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 22.03.2004
Mjesto: BIH-Sarajevo
Downloads: 1063
Uploads: 13
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Roland G1000/Korg TR
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Kako ja znam Korg i Roland su vecinom italijani,a Kurzweil je Njemacki!
![]() |
Favoriti |
Oznake |
gde, prave |
|
|