Evo i nešto od mene...Koliko sam imo priliku da donesem zaključak,40% pjevača dolaze do tebe i miksete i hebu te u glavu :"Daj dodaj mi malo eha" samo zato da ispadnu frajeri i da se pokažu kako znaju šta je to eho...Na Dynacordovim miksetama taj efekt koji mi koristimo zove de DELAY a nije ni vidjelo ECHO,al mi balkanski narod to nazvali EHO i tako ostalo...A ostalih 40% pjevača žele čim više Eha i Halla kako bi se zakrilo njihovo slabo pjevanje ili pak misle da će digitalni efekti pokriti njihovo slabo pjevanje i "poljepšati" njihov vokal---E pa nema braco ništa od toga,ko zna da pjeva taj će znati i na suho a ko se uzda u eho nek ide krave čuvati na njivi...A ona 20% pjevača što je ostalo,su ljudi profesionalaci koji ti ne kompliku koliko im dao i oduzeo eha---Taj zna da pjeva ubitačno i ne zanosi se na efekte...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|