Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 28.06.2006, 16:46   #31
Zoransasic
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Nedime

Posalji mi molimte jedan demo snimak (mp3) od tvoj PA80 da cujem ako ti nije tesko.
Bas me zanima kako si ga sredio taj tvoj PA80 sto je nezamenljiv i vredi za 2 pa1x .

zoransasic@hotmail.com

Hvala

Zoran

Star 28.06.2006, 18:24   #32
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Da se ne zbunis, a i ostali, ne znaci to da on najbolje od sve sintove zvuci, mozda tvoj zvuci i bolje, neg to se bazira u generalu kako je sredjen.
Ka uzmes u predvid 160 performance, bez stilova ukucanih unutra, samo boje, za svaku postojecu muziku, preko 450 USER STILOVA od dvojke, do turske, do turboolk, pa talava, pa bugarija, pa makedonija, pa jazz, pa blues rock i ostalo.
Sve to MIXIRANO PRO, svaki style istom jacinom zvuka bez da ti KRESNU zvucnici dok menjas stilove, svaka boja na istu jacinu, svaka boja da pase jacina zvuka sa svakim stilom, jedino sto trebas je upalit sint, podignut oba SLIDERS gore do kraja i sviraj, menjaj boje, stilove i sve zivo, da nikad sliders ne dirnes.
Na taj nacin se jedan sredjen sint ceni, ne samo KAKO ON ZVUCI, naravno da moj ZVUCI strava kad sam i po 3 dana jednu boju sredjivao al nije cilj samo o tome.
Al poslacu ti nesto.

Pozdrav
BasariStudios je offline  
Star 28.06.2006, 18:25   #33
romario1
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Ćevap je lijepo rekao ,ljudi nemojte se preserevati,dosta više toga ,ja ja i opet ja.
Stoput je rečeno da sint radi kako ga čovjek isprogramira,i toga smo valjda postali svjesni do sada ( neki nisu izgleda ).
Pa80 se ne kupuje prvenstveno radi semplova,koje koristiš u bendu,to je loš izbor.
Ako ti se ne sviđa toush screen,cd,mp3,hard disk,to sigurno ne znači da to ne valja.
Ovo je glupavija usporedba od extreme i studio,
:wink:

Star 29.06.2006, 09:57   #34
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Izgleda da pišem prevelike postove, pa pola vas ovdje moje postove ne pročita dokraja ili ih krivo shvati i interpretira.

Kao 1. Imao sam Roland G-600, no bio mi je preslab. Trebao sam aranžer, jer osim s bendom radim s još 3-4 ekipe sa strane na aranžer. U bendu imam još KORG N364. Znam da je idiotski imat 2 sinta iz iste "garaže", ali hebi ga teško mi se rastat od njega. No uskoro ću ga zamjenit za Rolanda XP-50. No ističem da ih nikad ne koristim oba istovremeno na svirci.
Kao 2. Pošto sam trebao u tom trenutku aranžer, uzeo sam KORG Pa80 zbog dobrih boja i mogučnosti samplova, a to znaći da sam mu dao prednost u tom pogledu da ima solidnu ritam mašinu i dobre boje. Znaći, ne trebam sa strane još jedan synth. Htio sam u ovome istaći da je stoga Roland otpao od izbora jer nema SAMPLER i nema toliko kvalitetne boje iako mu i dan danas priznajem da mu je ritam mašina puno bolja i od Yamahe i od KORG-a.
Pod 3. Iz gore navedenih razloga ostao je samo izbor između Yamahe PSR9000 i KORG-a Pa80 koji su jedini zadovoljavali kriterij odabira (solidna ritam sekcija, dobre boje i sampler). Pošto je Pa80 u tom trenutku bio mlađi synth, a i dugogodišnji sam KORG-ovac od M1,X3, T3, Trinity pa do N364.
Pod 4. Navedenom logikom, pošto dobro razumijem editor na KORG-ovim workstationima, odlučio sam se na KORG-ov aranžer. No na svirci ne koristim oba KORG-a. Nego ih uzimam prema potrebi, da li sviram s bendom ili s aranžerom. U bendu N364 + Dallapa, a s aranžerom samo Pa80, čisto dovoljno.

Zato sam u svojim postovima argumentirao Pa80, jer ga možeš koristiti u svirci s bendom i kao aranžer. A priće da sam mogao uzeti radi boja i samplova LE-a, neznam onda ko bi mi sviro bubanj :roll:
kreso je offline  
Star 29.06.2006, 13:08   #35
romario1
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Što jes.puno pišeš :wink:
pozdrav!

Star 29.06.2006, 15:41   #36
cevap
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
cevap befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Nedim
Ma reko sam vam, pustite Cevapa, ne zna on nista, iz Danske je neg buraz, deresh'l shta aaa?
Hajd dosta o tome PA80 PA70 i sta ja znam. Ako sam ja reko ne znaci da je tako.
Ja sam reko da bi sa svojim PA80 podero i 2 PA1X al to ne znaci da je PA1X gori il PA80 bolji, to jedino moze znacit da sam ja bolji od onoga sa PA1X.
To sam mislio, sto znaciL:
Masina vredi TACNO onoliko koliko ti mozes sa njom.
Svi seru TRITON, TRITON i TRITON za narodnu i nista vise.
Ja sam davno svakoga nazvo na DVOBOJ sa mojim MOTIFom ES, svaka postojeca serija TRITONa, ko god hoce. Sto znaci ipak nijedan nije bolji il odredjen za narodnu il zabavnu muziku, nego svaki je samo SYNTH i nista vise.
Jeste bolji neki SYNTH za 90% vas jer nista i ne mozete sa sintovima jer sve sto znate o njima je da KUPITE il UZMETE vec sredjen SET da ga LOADirate i to je sve, sviraj, e onda ima razlike u sintovima al ako sednes i sredis ga sam i malo vise saznas o tom sintu tek ces onda znat koji je bolji a koji je gori.

Pozdrav

Nedime ja sam uvjeren da cesh ti svoj neki ritam ubaciti u Pa1Xpro i srediti ga tako da zvuchi 100 puta bolje.

Da li me razumijesh?

Mashina je mnogo bolja od Pa80, i to ce najbolje reci neko ko ima i Pa80 i Pa1xPro, stavi ih jednog pored drugog i ubaci jedan te isti ritam u oba i dotjera ih do perfekcije na oba sinta. Zatim ih pusti na razglas i vidjet cesh razliku, naravno u korist Pa1xPro.

E o tome se radi!
Ne uporedjujem ja svoj Pa1xPro sa tvojim Pa80, jer moj sint nije ni 30 % uradjen kako treba. Nemam vremena, ne zivim od muzike, imam 20-30 tezgi godishnje mozda. Zato kazem, daj jednom te istom covjeku oba sinta i vidjet cesh koji ce od ova dva zvuchati bolje.

Cijena kao sto rekoh nije opravdana, ne vrijedi Pa1xPro toliko, ali eto, zadnji je korgov aranzer i naravno zna se u kojoj visini cijena se krece. Izbacivanjem novoga cijena ce ovome pasti i tako u krug stalno. Ne samo korg, i roland i yamaha to isto rade!
cevap je offline  
Star 29.06.2006, 15:48   #37
cevap
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
cevap befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od kreso

Izgleda da pišem prevelike postove, pa pola vas ovdje moje postove ne pročita dokraja ili ih krivo shvati i interpretira.

Kao 1. Imao sam Roland G-600, no bio mi je preslab. Trebao sam aranžer, jer osim s bendom radim s još 3-4 ekipe sa strane na aranžer. U bendu imam još KORG N364. Znam da je idiotski imat 2 sinta iz iste "garaže", ali hebi ga teško mi se rastat od njega. No uskoro ću ga zamjenit za Rolanda XP-50. No ističem da ih nikad ne koristim oba istovremeno na svirci.
Kao 2. Pošto sam trebao u tom trenutku aranžer, uzeo sam KORG Pa80 zbog dobrih boja i mogučnosti samplova, a to znaći da sam mu dao prednost u tom pogledu da ima solidnu ritam mašinu i dobre boje. Znaći, ne trebam sa strane još jedan synth. Htio sam u ovome istaći da je stoga Roland otpao od izbora jer nema SAMPLER i nema toliko kvalitetne boje iako mu i dan danas priznajem da mu je ritam mašina puno bolja i od Yamahe i od KORG-a.
Pod 3. Iz gore navedenih razloga ostao je samo izbor između Yamahe PSR9000 i KORG-a Pa80 koji su jedini zadovoljavali kriterij odabira (solidna ritam sekcija, dobre boje i sampler). Pošto je Pa80 u tom trenutku bio mlađi synth, a i dugogodišnji sam KORG-ovac od M1,X3, T3, Trinity pa do N364.
Pod 4. Navedenom logikom, pošto dobro razumijem editor na KORG-ovim workstationima, odlučio sam se na KORG-ov aranžer. No na svirci ne koristim oba KORG-a. Nego ih uzimam prema potrebi, da li sviram s bendom ili s aranžerom. U bendu N364 + Dallapa, a s aranžerom samo Pa80, čisto dovoljno.

Zato sam u svojim postovima argumentirao Pa80, jer ga možeš koristiti u svirci s bendom i kao aranžer. A priće da sam mogao uzeti radi boja i samplova LE-a, neznam onda ko bi mi sviro bubanj :roll:
Stichem utisak kresho da ti ne svirash neke orijentale ili juznjake, ili u svakom sluchaju nisu tu na repertoaru u 80 % sluchajeva kao meni.

Zbog toga vjerujem da ti Pa1xPro i ne bi bio bolji. Meni jeste. Padovi mi mnogo znache, jer na njima mogu da nabacim tarabuku koju provlachim na svaki ritam.
Ima on 2 trake za udaraljke, DRUM i PERCC, ali shta ako su obe zauzete i sviraju, a treba mi samo solo tarabuka? E vidish tu je umnogome prednost padova.
Ne vjerujem da si ih uopshte probao kad si imao Pa1xPro na testiranju, dijelom sto oni fabrichki nisu neshto i nema nishta nashe uradjeno za padove, morash sam sjesti i sve raditi ispochetka dok ne osijedish. A sve i da jesi probao, mislim da ti nisu ni potrebne jer ti se svirka vjerujem ne bazira na orijentalnoj muzici i kvarttonovima!
cevap je offline  
Star 30.06.2006, 01:11   #38
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Ma buraz, razumemo se ja i ti, jedini cilj mi je samo LJENOST ljudima i to sto svaki sint vredi onoliko kolko ga ti napravis da vredi, a naravno najvaznije sto sam mislio je NEOPRAVDANA cena.

Sellam
BasariStudios je offline  
Star 30.06.2006, 04:58   #39
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Standard

Evo nekoliko MP3 primera u kombinaciju PA80 i MOTIF ES.
Sve je onako uzivo snimljeno u PRO TOOLS nema mixiranja i te stvari, ne obracajte paznju na sviranje. Eto kako svaki ritam zvuci mislim jacinu glasa, solo boje su vise sa MOTIFa, svaki ritam je non stop na isti izlaz sa PA80 snimljen, mislim bez da doterjujem glas na njemu il u PRO TOOLS.
Rasime buraz, eto ima tu i za tebe neke stvari da se pozahebavas.
File se zove BASARI STUDIOS.

http://www.yousendit.com/transfer.ph...5B43E27E5D773B

Pozdrav
BasariStudios je offline  
Star 30.06.2006, 05:36   #40
rondzo4life
Drugar foruma

rondzo4life's Avatar

Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
rondzo4life befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

fino obradjujes midi-fajlove! Svaka cast! :twisted:
rondzo4life je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Oznake
ljudi, nemojte, ovim, pa1x, varat, zajebancijama

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije