|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Obadva efekta su super stvari, ali kad se koriste pravilno. Nekim ljudima spomenes da se delay(eho) racuna i tako dodaje signalu, a oni se pocnu smijati. E takvima to treba zabraniti da koriste.
Kod Korga mi je super stvar sto ima Delay BPM koji se automatski prema tempu steluje, tako da nema pretjeranog cackanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Bravo Rondzo, bas tako i treba u pravilu koristiti eho, znaci sinhronizovano sa tempom pjesme. Izuzeci su kada je pjesma vrlo spora, tada se jednostavno kao jedinica za BPM uzme osmina, odnosno kada je tempo pjesme prebrz, kada se uzima polovina i sve stima. Naravno da treba obratiti paznju i na duzinu feedbacka da ne bude da se eho iz predhodne pjesme cuje do pola strofe slijedece pjesme, sto je inace vrlo cesto kod nasih muzikanata. To je vec debela seljana i neizljecivi seljakluk. Pametno je, ako efekat ima tu opciju, malo ali vrlo malo "rastimovati" lijevi i desni kanal eha to jest pomjeriti delay tako da ne bude bas potpuno isti na oba kanala. Dovoljno je 10ms razlike izmedju L i R cime se dobija fenomenalan pseudo stereo utisak eha.
Promijenjeno od tranzit (08.10.2008 u 17:22 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
ahahahahahahahahahahahaha!!!
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sta pise na gace ovoj devojci, "Nedim" ili se varam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
@ tranzit,
Sve ispravno receno, svaka cast. To "rastimavanje" delay time-a je haos stvar, instrumenti dosta punije zvuce, dok se delay sasvim malo primjecuje. Pravilo kod efekata i jeste da ih ima, "ali nema". Zasto niko ne spominje CHORUS???? Nije valjda da se to na instrumentima i vocalima ne koristi! hehehe Ja sam cuo dosta ljudi koji zuper sviraju i pjevaju, ali ukenjaju komplet svirku bas radi nedostatka znanja oko ovakvih stvari. A ako im skrenes paznju na ove stvari, oni se naljute! Steta! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
to je ono jedan-edan-edan-edan ili pazi kolega nagazio si na kabl-abl-abl-abl-abl........
ma nista bez toga hahahahha
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja koristim delay,ali umereno cisto da ne bude skroz "suvo" pevanje,tu je a"nije tu".
Dok moj kolega koristi malo vise i nervira me. Nikako da ga odviknem od toga,inace taj moj kolega nema uopste "ukusa" za te stvari. Ima dubok glas,i plus jos napici sebi bas duplo vise od mene i onda se cudi sto mu toliko bruji... ![]() A ovaj moj treci clan njega boli *urac njemu je sve isto ![]() da shvata o cemu pricam. Problem u ovom mom drugom kolegi,koda mu je slon seo na uvo. Uuff imao bih ovde je jos sta da pisem,ali ne mogu. Iznervirao sam se dok sam sad ovo pisao i pomislio na kolegu....!!!
Obozavam muziku,klavijature i zenske!!! Promijenjeno od kuki (08.10.2008 u 18:28 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
KRVAVI
|
![]()
Sad kad smo vec kod ove teme,koje vrednosti stavljate na delay,mislim na razmak u ms i broj ponavljanja tj feedback?Ja recimo delay stavim na nekih 290 do 300 ms a feedback da mi ponovi nekih dva tri puta,i naravno hall!
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.07.2004
Mjesto: Austria-Graz
Downloads: 1378
Uploads: 9
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
ja koristim i jedno i drugo,