Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 20.07.2008, 22:43   #21
coke357
Drugar foruma

coke357's Avatar

Registrovan/a dana: 05.02.2007
Godina: 45
Downloads: 1126
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 17 puta u 16 Postova
coke357 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
coke357 pošalji poruku preko MSN messengera
Lächeln

Citat:
Originalno postovano od kristian Pokaži Post
evo oba ugla...

http://music-tyros.com/

Ja kad sam postavio taj link pre mesec dana svi me napali da ovaj sajt nema veze sa Yamahom i da sam ja jos mali da ne shvatam to heheh samo je Vaxter primetio da je Domain registrovan licno od Yamahe nego polako kad bude tu sve izaslo na videlo onda ce Nedim Ive i kompanija da lalaju gana
Star 21.07.2008, 01:21   #22
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Registrovan/a dana: 16.11.2006
Downloads: 363
Uploads: 3
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
flosarka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

I ja sam poslednje vrijeme počeo razmišljati kao Zsimke.Promjenio sam čuda klaviatura u životu od Gemova,Rolanda,Korgova i na kraju sam ostao na yamahi psr9000/pro.Za Tyros2 ne mogu skoro ništa da kažem jer sam je imao vrlo kratko vrijeme koju mi je sredio jedan drug u Italiji sasvim novu za jako male pare prema onome što se svugdje prodaju.Nažalost taj t2 bio je ili sumnjljivog porekla ili je pak bio za odpis ili šta znam jer kad sam ga doneo počele su komplikacije.Štekovao mi je ko lud primjer pustim neki ritam on sa zvukom zašteka i pišti ko lud tako dok ga nisam ugasio.Ja sam svoj prodao odmah dalje a taj drug što ga isto uzeo zadržao ga je i sad ima iste velike probleme čak ga nosio nazad u italiju i posvađao se sa tim prodavačem jer taj neče da ga uzme nazad pod garanciju koju nije ni dao kao zato su bili toliko jeftiniji.Ok koliko znam drugima rade t2 odlično samo sam hteo time da kažem da treba imati pažnje oko kupovine klavijatura u Italiji.Ali kao što več rekoh sasvim se slažem sa Zsimke jer i tyros2 več sasvim jasno je da je bio i još jeste preskup a da ne govorimo još za t3 ako če stvarno imati takvu cjenu.Naime iz svojih iskustava znam da jeste tako,da ljudi na svirci nemaju pojma koliko košta sint te uopšte nema veze dal se trudiš i hočeš iz njega izvuči što više njima je svejedno uglavnom da nešto lupa pa ionako svi misle da puštaš ili midi file ili kako oni kažu playbek mada sviraš u živo.To njima ne možeš objasniti čak i da im pokažeš da sviraš sam.A za klaviaturu ionako bilo koju imaš oni misle da ne dođe više od jedno 200 ili 500 eura.E pa sad kad su svirke ionako što manje plačane stvarno se treba pitati za šta ti treba naročito tako skupa klaviatura ako preračunaš i nemaš slučajno nekih vrhunsko plačenih svirki što je danas vrlo malo kad češ dobiti taj novac nazad šta si uložio u nju.U tom slučaju za par godina a tada je ta klavijatura več stara.Zbog velike konkurencije muzičara danas ja ponekad mora da idem svirati na večer za po 200 eura i još se koji majmun hoče cjenkati jebi ga al bolje to nego da sjedim kod kuče.Ok ponekad se nađe vrlo dobro plačena gađa ali toga je sve više manje.E pa kad tako razmišljam ovdje je Yamaha sada potpuno zasrala do kraja sa tim njenim cjenama.A da dam tolike pare za tu klavijaturu da je imam više kao za svoju dušu ili se namječem sa njom to mi je stvarno sasvim bez veze.Poznam nekoliko drugova koji imaju stvarno klavijature više za djecu prema mojoj sad i puštaju midi file i tako dalje i svima sve je jednako dal sviram ja ili dal svira neko od njih.
flosarka je offline   Reply With Quote
Star 21.07.2008, 01:22   #23
No.1
Odomaćeni član

No.1's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2007
Godina: 40
Downloads: 1585
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa3x
No.1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
No.1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

T3?
Nista, samo je to mrtva trka. Ovi nemaju kraja.
Star 21.07.2008, 02:01   #24
GALA
Kao kod kuće

GALA's Avatar

Registrovan/a dana: 21.06.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 10889
Uploads: 21
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 50 puta u 42 Postova
Instrumenti: Pa5x,M3
Interesi: Studio
GALA befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
GALA pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ljudi ja se potpuno slazem svama da sviramo gluvim ljudima,i da nema potrebe za nekim velikim ulaganjima, al instrument kupujemo iskljucivo radi sebe ,svako od nas tezi za boljim instrumentom i skupljim,i svako ko kaze da nebi kupio bolji instrument i skuplji taj il laze sebe ili nema para
Star 21.07.2008, 02:16   #25
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard .....

Ja koja sam budala sve bih pare dao na opremu ali jbg ima rucna
Star 21.07.2008, 02:44   #26
flosarka
Vredan član društva

flosarka's Avatar

Registrovan/a dana: 16.11.2006
Downloads: 363
Uploads: 3
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
flosarka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma naravno da svaki od nas voli da ima što bolji sint nego Gale nije bila riječ ko ima ili nema para jer danas nikomu nije problem kupiti sint čak i ako nema para dobije se na kredit bez problema.Nego je bila riječ dal je taj t3 vrijedan toliko para ne znam kako za ostale meni ni na daleko na primjer nije.I kao što sam rekao da dam tolike pare da se namječem kao imam t3 sasvim mi je bez veze a za svirku skoro svejedno je koji sint imaš.A zapamti još nešto.Nije uvijek sve najbolje ono što je novo i ima u mome kraju više muzičara jako dobrih a i bendova koji vidiš na t2 ne daju ništa.Kao prvo zbog dužine dirki klaviature a zatim i dirki na t2 koje su daleko od psr9000/pro i pa1x.E pa neki bi i t2 uzeli a neče pošto nema 76 dirki i radije uzmu pa1x i sada 2x.Tako mora da gledaš sa te strane a i pomenute klavijature valjda jednom su jeftinije od t2 a kamoli od t3 ako če imati takvu cjenu.
flosarka je offline   Reply With Quote
Star 21.07.2008, 15:33   #27
zsimonovic
Odomaćeni član

zsimonovic's Avatar

Registrovan/a dana: 06.08.2007
Mjesto: gornji milanovac
Downloads: 6502
Uploads: 39
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 26 puta u 24 Postova
Instrumenti: KORG PA800
Interesi: racunari,lepe devojke
zsimonovic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
zsimonovic pošalji poruku preko MSN messengera zsimonovic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Lächeln

Nije problem para,radim 12-13 godina i ovo sam napisao iz iskustva.I ja volim da imam dobru spravu,normalno ali da nosim pod sator elektricnu spravu od 3500 evra da mi kisne,pada prasina po njoj,da je ukljucujem na razne agregate gde je losa struja,pa kad ugreje pusta cirada da razmisljam dal ce da mi crkne displej na 50 stepeni ne pada mi napamet.A da kupim tyros 3 i npr triton le za satre,to je vec preskupo.
zsimonovic je offline   Reply With Quote
Star 22.07.2008, 22:05   #28
Vihor
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
Vihor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@zsimke

Poz kolega. Pa ako uzmes T3 onda se ocekuje da ces da radis sa njime, sad vise manje svuda ima i prasine i voda se zalijeva, jbg . Svaka nova sprama donosi nove pogodnosti al nazalost da komentarisem da mnogi nikada i ne upoznaju do kraja svoju masinu. Zadovoljan sam sa T2 jel mi radi kao vekerica, al sto da ne uzmem jaci i noviji stroj ako ovaj nudi u svim domenama kvalitetu. U svoga T2 imam od ******a ali i nekih drugih izvrsne multisemplove, terce, stylove nabildane u svakom pogledu. Dakle posle ovo sto imam samo pretovarim i editujem na T3. To mora biti mnogo mnogo bolje, pozdrav
Vihor je offline   Reply With Quote
Star 23.07.2008, 10:51   #29
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 985
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav kolege !

Nabava i kupnja svakog novog syntha je BOLEST !
I ja sam razmišljao kao večina vas, patio na svaku novu "babarogu" koja je izašla, jednostavno morala je zvijer bit moja, jer nisam bio sretan ako nisam danima čeprko po njoj, sređivo je i programiro je do bola.
I onda ... ?
Shvatiš da si budala, da taman je isprogramiraš i izađe noviji model, ne puno bolji, al opet nov je, i naravno opet stara bolest "Ja je moram imat !"
I tako se sve to vrti u krug.
Eto, napokon sam presto, mada još uvijek imam "narkomansku" krizu i srce me vuće da ubodem samo nešto malo za nijansu jače.
Izašo je KORG Pa800, bio sam lud. Zakapario ga čak i onda sam skonto : "A ne ! Ne Krešo moj, to više ne ide tako. Ma koji će ti qrac, pa i KORG Pa80 radi isti posao kao i Pa800 i tu razliku u kavlitetu na stageu il na nekoj "pijanoj" svadbi čuje 1 od 250 gostiju . Zapito sam se "Pa čija sam ja budala ?".
Ma nek odhebu. Neču više nit gledat nit slušat demoe od svih tih novotarija što izlaze. Dosta su mi ove moje kante (Pa80, LE, N364). Rade svoj posao bezprijekorno i ja sam prezadovoljan. I vjerujem da ništa više nebi kući donio para pa da umjesto njih imam Pa2X, Tyros3 i najjačeg Fantoma.
Prijatelji dragi, razmislite malo. Nije bez razloga ona teza da u svakom bedu ostatak benda tvrdi da smo mi klavijaturisti svijet za sebe i malo udareni u mozak
Star 23.07.2008, 12:01   #30
zsimonovic
Odomaćeni član

zsimonovic's Avatar

Registrovan/a dana: 06.08.2007
Mjesto: gornji milanovac
Downloads: 6502
Uploads: 39
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 26 puta u 24 Postova
Instrumenti: KORG PA800
Interesi: racunari,lepe devojke
zsimonovic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
zsimonovic pošalji poruku preko MSN messengera zsimonovic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Bravo KERSO!A ne vidim sto su pa 80 i le kante.Dobre su to sprave!Secas se ranije kad je izasla JV-35,kad je ta klavijatura bila pojam a ima samo 130-tak boja.Le je super sprava.Poredio sam je sa extremom,nije neka velika razlika u kvalitetu zvuka kolika je razlika u ceni.Pa 80 isto dobra sprava,ubacis semplove bubnja i super radi.Da kupis pa2x,isto para ces i sa njom zaradjivati kao i sa pa80 pa nema nekog razloga da se menja.Slusam na ovom sajtu snimke tih sprava,nekome bolje radi pa 50 nego nekome pa2x (jos ako lose svira na taj pa2x onda jbg)Pozdrav!
zsimonovic je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
tyros

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije