|
![]() |
#11 |
Odomaćeni član
|
![]()
PA2x nema tako tvrde tipke moze se na nnjima izvest triler samo se treba priviknut malo,inace tipka je odlicna za sviranje!
#12 |
Odomaćeni član
|
![]()
Sto ne prave dirke kao harmonika...
|
![]() |
![]() |
#13 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
eeeeeeee care dodji da probas dirke na mom pa 800 spustene plitke isto ko harmonika pitaj neleta kakve su kada se cujes sa njim. Sve moze da se odradi sto fabrika zaboravi
![]()
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
#14 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ko ne zna kako se spuštaju tipke...Takav uređaj te košta jedno 2eur za filc i košta te i GUBITAK GARANCIJE!!!...Dakle kad prođe ona prokleta godina "zagarantovanog" djelovanja onda ga otvoriš i izmjeriš kolika je MAX. veličina za koju možeš da spustiš tipke a da se povrate i ne ostanu zablokirane...Odeš u trgovinu sa građevinskim materialom,daš 2eur za kvadrat filca,odrežeš traku sa približno 1cm širine,staviš ga na tvornički filc,isprobaš da vidiš dali tipke ne koče i to je to...Ima još bolje rješenje (tog ja koristim)---Skineš i tvornički filc pa kupiš deblju dimenziju,staviš ga ispod klaviature,i ako paše na par mjesta kapneš sekundarno ljepilo i zaljepiš da ne spadne...I to je to-sva umjetnost...Inače uplićivanje tipki je JAKO koristno i odlično jer se lakše sviraju trileri i ruka opuštenije radi (nije napet zglob-bar je kod mene tako)...Ako ko želi mogu i napraviti tutuorial sa slikama kako se uplićivaju tipke,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#15 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Godina: 37
Downloads: 803
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
De neka mi netko kaze dali je tko pokusavao staviti filc na Triton LE
to mene zanima dali moram skidati sve one oprugice da bi stavio deblji filc!!!
#16 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
kako sada sviras sa stringsom,recimo,ili sa gitarom bez dinamike? ne sviras valjda celu svirku sa harmonikom?? |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Dinamika---Mnogi muzičari je ne koriste (ja je uvjek gasim)...E sad kome treba dinamika nek zaboravi za spuštanje...Dakle s tim spuštanjem se dinamika praktično sjebe...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#18 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
4 Alix
ja licno sam ih spustio odozgo i podmetnuo jos i "filc" odozdo tako da mi je dirka i niza (nema praznog hoda) i plice ide hod je sad oko 3mm 4 Klavijaturista na LE je tastatura mislim kao i na PA800 znaci izvadis je napolje pa poskidas SVE opruge i sve dirke i onda polako 4 medino dinamika ostaje ne gubi se nista
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! Promijenjeno od tesla (19.07.2008 u 22:08 sati) |
![]() |
![]() |
#19 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Drug ja mislim da kod Korg Trinity,T3,M1,Classic,Studio izgubi se dinamika...Oni imaju iste tastature koje proizvodi Yamaha...Govorim iz ličnog iskustva na Classcu da dinamika nix funkcioniš...Jel sam osjećaj za svirku na dinamiku se izgubi sa manjim hodom tipke,to će svako da potvrdi...
![]() |
![]() |
#20 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
za te klavijature ne znam tako da verovatno si u pravu jer imas iskustva sa tim ja kazem za PA800 da se ne gubi dinamika mada meni stoji na soft 1 znaci najmanje cisto da svirka ima "dusu" i zvuci bolesno dobro
pozzzzzzz
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korgpa, novosti |
|
|