|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Isto tako na večini klavijature da bi ubrzali prijenos tona uz pomoć transpozera ne trebate vječno pritiskati dugmad + i -, nego pritisni tipku transpoze (drži je) i s kotačićem/točkičem odvrti lijevo il desno (ovisi koji dur/mol trebaš) potreban broj.
Ne znam koliko vam ova informacija koristi, al mislim da će vam tipka transpoze puno dulje trajat ![]()
![]() |
#52 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja niti ne mogu koristiti transpose jer imam apsolutni sluh. Ako povisim npr. za +1 a sviram iz C dura mene jednostavno vuku prsti na Cis jer mi uho čuje da je Cis i ne mogu si pomoći. Zato je za mene transpose promašena funkcija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
@kreso to na Pa 80 ne funkcionira isprobano
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Šerif
![]() |
![]()
@ Milan Lekic
Milane, kako ti ne radi ??? ![]() Jesi probo u kombinaciji i sa shift tipkom ? Kolko se sječam mislim da može na Pa80. Ispričavam se ako griješim i ako neide. Davno sam probo i kolko se sječam mora ić. Na KORG-ovim workstationima (npr. N364 kad uđeš u global, pa transpoze možeš upisat preko numeričke tipke samo npr samo + ili - i broj s tastature, ali poslije obavezno OK) radi, pa na Yamahinim aranžerima sam osobno isprobo, pogotovo kad radiš "keksu" u sequencer modu radi bez beda. Ja inače ne koristim puno transpozer u svirci, kako sam naveo samo u ekstremnim prilikama +/- za jedan ako je neki kompliciraniji dur/mol i brža pjesma pa radi umora osjetim da je neću moć izvest kako treba. Transpozer sam često koristio kad sam nekad pravio MIDI fileove (mislio sam kako ću se na tome obogatit preprodajom ![]() Al kako sam reko kad sam god radio u sequenceru "keksu" na bilo kojem aranžeru sam pomicao vrijednost transpozera s kotačićem, znaći da i u live modu mora radit isto.
![]() |
#55 |
Šerif
![]() |
![]()
Stvarno ne radi na Pa80 !!!!
![]() Eto, sad sam probo i neide. Ne mogu vjerovat. Pa kako sam to onda ja pobrko lončiće. Sad se ne mogu sjetit na koju foru sam to jednom pokrenuo na KORG-u Pa, il je možda bio neki stariji KORG il drugi aranžer. Ispričavam se na dezinformaciji !!! Ajd probajte druge modele s tim štosem, pa da znamo i odgonetnemo na kojma radi, a na kojima ne ![]() Probat ću tokom dana se prisjetit i sprokljuvit na koji način sam preko kotačića mjenjo vrijednost na transpozeru. Siguran sam 99 % da ide.
![]() |
#56 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ne ne ide ajde serife ne sikiraj se sad zbog toga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Tomy
A nemoj mi reci da cujes "na slepo" razliku da li pesma ide iz C ili C# ?!? Ili, npr, ide pesma na radiju i mozes da kazes tacno iz kog je tonaliteta?
![]() |
#58 |
Vredan član društva
|
![]()
zasto ne bi cuo?? pa kad covjek ima apsolutni sluh, moze cuti i kad muha leti da kaze koji je ton, i kad cuje avion, i sirenu od auta...SVE!!! jedina mana je to sto ti sve smeta, jer cujes sve moguce sumove i neartikulisane zvukove...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Odomaćeni član
|
![]()
@ Tomy
Reci nam u koji ton prdis? ![]() ![]() ![]() Ja sam duboki negde F0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Buraz ova ti je dobra...Duboki F...
Vala dako može da razlikuje visinu z apolatona ili na pamet dazvekne intonaciju--PROSTO SUMNJAM!!! jedino ak oje kakav maestro ili dirigentsa stažom od 30 godina koji samo u glavi sluša tonove i note a ovako---Fenomen...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
|
|