|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
DJ i Maskota!
|
![]()
Fina tema samo steta sto je malo zastarela...mogla bi ponovo da se pokrene
![]()
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Eto da se nadovozem.
Ja sam Justin Timberlake... ![]() ![]() ![]() Ivica..rodjen zime 1983 u Tetovo. Od muzicka skola imam 5 godine...i diploma naravno. Studiram Ekonomiju...i valjda ako vako produzim studiracu celoga zivota... Pijem... Pusim...i sve redom..zna se.. (ne drogiram se) Instrumente imam kurzweil k2000 i pa2x. Pevam vise prateci vokali i retko koja pesna. Kad sam pijan pevam sve...al na suvo ![]() Volim ljude..volim dobre ljude... Zloban sam...sve pamtim i vracam. ![]() Zato...don't fuck with me !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Hahaha, kolega Fico, pa ja mislio da sam najstariji ovdje!!!!
Al da evo ne dužim: zovem se Damir Plahutar, što na zagorskom dijalektu znači, hebivetar,rođen sam 1967, živim u mjestu Ivanić-Grad, 30 kilometara od Zagreba, kraj auto puta Zagreb -Beograd ( recimo to tako ). Inače sam sa 6 godina počeo napikavat po harmonici, i prvo što sam znao odsvirat su bile himne Hej Sloveni i Lijepa naša. Sa 8 godina sam krenuo u nižu muzičku školu, i završio je za harmoniku sa čistom peticom ( majke mi ).Svi profesori su htjeli da idem dalje u Srednju muzičku, al meni se nije dalo svirat Bacha, Mozarta, Straussa itd, ja radije ispred kasetofona, i skidaj narodnjake , kola i tako, hebiga, normalno ono što se sviralo. E, onda smo u razredu nas nekolicina odlučili osnovat bend, i tako ja malo sa njima na harmonici, al s obzirom da su oni htjeli svirat većinom pop-rock, moro sam kupit neki syntesizer i tako sam ja polako napušto harmoniku, sve više i više. Našao sam si neke druge dečke sa kojima sam svirao, al ipak kljavu, i mlatili smo pare do besvijesti. Eh, al onda sam ja popi...o, jel nisam mogo nać normalnog basistu koji može odsvirat pjesmu po sluhu, nego moraš pisat akorde, tulit mu u uho itd. U međuvremenu sam se oženio, dobio dvoje dječice ( valjda od susjeda ) I tako da sam naposljetku prešao na bas gitaru,na kojoj sam ostao nekih 15-16 godina al, polako mi već to sve išlo na jetra, pijanci pogotovo, a ja lako potpaljiva roba, jednostavno sam prekinuo sa sviranjem, izdržao sam otprilike godinu dana, a onda krenuo sa svirkom u Kulturno-umjetničkom društvu, gdje sam svirao harmoniku, tamburicu, brač, bajs ( veeeeliku, veeeeliku bas gitaru ) i po potrebi violinu. No mežutim i to mi je polako išlo na živce, jel babe koje su bile članovi, one bi svaki dan nekud putovale, a mi koji smo išli na poso, nas niko nije ni pit'o jel tebe puste iz firme ili ne. Izdržao sam u tom društvu sedam godina, u međuvremenu si kupio kljavu, i u trojci ili dvojci, kako kada, krenuo opet po svirkama.Prošle godine sam se rastao, nakon 19 godina braka, muzika je bila samo jedan mali dio razloga, zli jezici veliki dio, al eto ima naznaka da ću se možda pomiriti sa bivšom, pa da krenemo otpočetka,ako ništa drugo radi djece ( kćerka 12 i sin 18 godina ) Evo tako, sad ja već četiri godine opet sviram aranžere, kupio sam si svu kompletnu opremu ( nije neka vrhunska, ali odlično služi ) imam dosta posla kao OMB, ili duo. Volim muziku svu dobru, koja sjeda u uho i nije nešto napasna. Ja evo, najiskrenije, više spadam u kategoriju ružnih ljudi, jel sam imao dosta operacija na očima do svoje šeste godine, ali svi oni koji me upoznaju, znaju da volim šalu ( kako primat,tako i davat ), da sam dobroćudan ko retriever, volim društvo, volim pomoći svima, naravno kolko mogu i znam, volim ljude,naravno koji to jesu, i ne hebe me tko je kakve boje kože, spola, nacionalnosti, otkud je itd. Ah,da skoro sam zaboravio. Radim u firmi PLINACRO, koja se bavi transportom prirodnog plina, na mjestu strojarskog tehničara, i 90% radnog vremena sam za kompjutorom, na kojem crtam razne sheme objekata, popunjavam tablice, pišem dopise itd Eto, sorry svima što je ovo malo duže Srdačan pozdrav, Svirko Promijenjeno od svirko (03.07.2008 u 22:39 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
DJ i Maskota!
|
![]()
Hajde i ja da se zapljujem u ovoj temi
![]() Ja sam Dusica Stevanovic,rodjena 23.06.1981 u Ljubljani.Trenutno zivim u Nisu,solo,i malo kod mojih u selu,kako kad...Muzikom se bavim od 14god,posto mi je to nasledstvo u familiji ali glas sam nasledila od tate koji se bavio muzikom 30god.Od skola imam zavrsenu jedva osnovnu,jer sam zbog ljubavi prema muzici odustala od daljeg skolovanja (i priznajem da se kajem zbog toga).Mogu da kazem da imam Zivotnu skolu jer je nas posao takav. Ne bih da se puno hvalim ali i ovo je dovoljno...Ako mi nesto jos padne na pamet dodacu. Pozdravce za sve ![]()
![]() |
#5 |
Belaj boy
|
![]()
Zoran Jevtic,rodjen 02.10.1968.Poceo sam da sviram harmoniku sa pet godina posto mi je otac bio(sta drugo)harmonikas.Nisam isao u muzicku skolu ali sam privatno isao u skolu Krnjevac,7.godina i godinu dana kod Mice Ivanovica(ko prati Sokobanjski festival,zna o kome se radi).Prve svadbe sam radio sa 9.godina(imam slike),svirao sam samo kola(sa ocem,naravno).Od druge godine srednje skole vec me zovu na tezge i to traje do danas.Od 1990-2000,radim sa nekoliko bendova,po Srbiji,Bosni,Kosovu,Austriji i Nemackoj a od 1996-2000 u nigt clubu "Pirana"u Bg.Od 2000,radim samo tezge,jer sam se ozenio,dobio dve cerkice.Godisnje odradim 80-ak,svadbi i 60-ak,drugih tezgica.Sa aranzerom radim od 2000,mada sam i pre toga svirao klavijature ali u bendu.Zena mi je pevacica,Zove se Jasminka i peva u grupi Djerdan.Vazi za jednu od najboljih pevacica u Bgd.Toliko,u kratkim crtama o meni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Moram nešto da dodam...Mirza Berbić i Hajro Berbić su moji dugogodišnji prijatelji i komšije....S njima sam praktično odrasto,u to vrjeme Hajro je bio NAJSAVREŠNIJI bubnjar u Sloveniji a i šire...Dakle niko se s njim nije mogo usporediti u to vrijeme,a izdo je i 2 ploče SAMO ZA NJU i ŠANA MAJKA (izvini hajro ako sam promašio nazive)...Inače mogu vam reći da su oni jedna jako fina,muzikalna i otvorena familija,a najveću inspiraciju u to vrijeme za harmoniku mi je davo Hajrin rahmetli otac NAJKO BERBIĆ,kojeg sam jako volio i poštovo...Sad imamo turneju u Bosni skupa sa Mirzom o Odžaku i mislim da ćemo napraviti pravi LOM,jer Mirza je stvarno lijep i talentovan momak koji se trudi uspjeti u svijetu muzike...U njemu su oni pravi muzički geni...Svaka čast i od srca sve najbolje! (PS:Hajro reci Mirzi da mu pripremam jedno iznenađenje.ti znaš koje)...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
uhh hvala ti Alix jarane mada si me mozda previse nafalio a sto se mirze tice bit ce odusevljen kad mu kazem da imas iznenadjenje za njega,trenutno je na moru i pitao je da li se cujem sa tobom.a ja cu otkriti tu vasu tajnu naime moj mirza pise odlicne textove i zamolio je Alixa da mu napravi aranzman za jednu od njegovih pjesama pa cemo vidjeti sta ce biti od njih dvojice.obzirom da su obadvojica talentovani pokusat cu proslijediti na YU-MIDI.COM to njihovo djelo.
lijep pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
evo danas sam bio u Kopru kod svoga sina Mirze malo smo se kupali i razgovarali o YU-MIDI komentarima vezani za nas koncert na youtube pa me je Mirza zamolio da u njegovo ime puno pozdravim sve kolege sa YU-MIDI ali posebno VAXTERA koji je upravo njegova generacija pa ALIXA(uznemirio se kad je cuo da mu ALIX priprema njegovu pjesmu) i MILANA BSN.
trenutno ima svoj komp u toj instituciji gdje zivi ali nema interneta pa nemoze vas kontaktirati a zelja mu je da komunicira sa vama tako da cu mu omoguciti i taj internet jer se on maksimalno osjeca kao muzicar.moram napomenuti da Mirza poznaje izuzeto nonarodnjake s tim sto me je zamolio na jednoj svadbi da otpjeva TOSETA i IGRU BEZ GRANICA pa sm mu rekao da ce mi malo porametiti kontekst programa jer to je svadba i treba raditi za narudzbine ali bio je uporan i urodilo je plodom od TOSETA se prosetao do NOVKOVICA saTAMAROM pa preuzeo BEBEKA-OPROSTI MI STO SAM NOCAS i evo dolazi mu SUADA na moju incijativu zavrsava sa ZENICA BLUZ a tek onda sranje po meni jer ga traze da jos pjeva ali ja moram da ga prekinem jer narudzbe su bile ogromne tako da sam mu ponovo uskratio da on radi ono sto z eli.hebiga sef se mora postovati ma kakv bio,kaze stara narodna vezi konja gdje ti gazda kaze |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
ima, koga, malo, ovde, sve, upoznamo |
|
|