Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 25.05.2008, 23:32   #32
kalesijaner
Početnik forumacije!

kalesijaner's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2007
Mjesto: duisburg
Downloads: 134
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg i 30.korg pa 800
kalesijaner befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

to je zaista siroka tema,npr ja sam pjevac,pjevam sve zivo od narodne,sevdaha,starogradske,zabavne pa do izvorne...vec skoro godinu dana trazim orkestar za saradnju ali ne ide...svi tkz klavijaturisti vele zvatcemo te i nista...ko fol svi prate seju kalaca,sabana,i serifa..onda odem u jednu kafanu,tip od sevdaha zazmirio ,ko fol svira i pjeva,(a zmiri od sevdaha.ne zna ni jedno ni drugo.)popizdim.kupim korg i30.nabacam 10000 pjesama,ma divota.planiram kupiti dobar razglas i eto i mene(i ja cu zatvoriti oci da ne vidim kako me gledaju)i ako bog da svirati i zaradjivati.problem je sto su svi muzicari sujetni,zavidni i nisu spremni za saradnju.svaki nakon godinu dana misli da mu je mizerno svirati u kafani ovdje u njemackoj(100-150 eura noc)inace imam sluha i volje.svaki dan za svoju dusu skinem po nekoliko pjesama,ipak je divota uzivo svirati ali na svadbi npr ne moze covjek znati 500 tekstova napamet,ne moze znati svaku pjesmu vorspil ili ritam itd...svirao sam neku noc na jednom rodjendanu,malo karaoke malo uzivo..zasto oboje ne koristiti?necu se ja otimati za serifa,seju ili ostale zvijezde koje otpjevaju jedan set uzmu hiljade euraa i odu...o njima niko ne pise da li oni posteno zarade te pare..danas ti je jarane zivot kao i estrada dzungla,pa ko hoce nek izvoli ko hoce da kuka i da nosa harmoniku 15 kg neka nosa...samo trebamo biti realni,a kvalitet ljudi u kafani prepoznaju...puno srece svima...
kalesijaner je offline  

Favoriti

Oznake
fajlasista, uopste

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije