|
![]() |
#11 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Yu-midi pita :
Jedno pitanje vezano za perfomans sto me interesuje to je kada sviram i zelim da promjenim neku drugu boju tako sto i dalje drzim tipku,neke od boja tek se cuju kada pustim tipku i dalje sviram a neke odma prebace ! zasto dali je do efekta ili je nesto drugo u pitanju Prijatelju, radi se o tome da aranžer Pa80 kao i svi moderniji i noviji ritam strojevi su više kompjutori nego muzički instrumenti. Najjednostavnije rečeno i odgovor na pitanje je sljedeči primjer. Uđi i Ms Word. Stisni npr. tipku A i drži je par sekundi pritisnutom. Procesor prima instrukcije i na ekranu ispisuje beskonačni A. Dok držiš taj ton A pokušaj pritisnuti npr. tipku sa slovom S. Što će se desiti ? Slovo S će prekinuti signal pisanja slova A, no sa zadrškom o oku vidljivim milisekundi. A sad na sve to pokušaj u procesu ovog testa promjeniti Font. Neide ! E, tako je i s klavijaturom. Procesor mora prvo potvrditi novu instrukciju da bi je potom obradio. Jer on obrađuje tako dugo instrukciju (boju) dok mu je u BIOS-u slot na ON. Iako si ti poslao već novu instrukciju (novi ton) on ga će ga obraditi, ali neće ga reproducirati dok generator zvuka ne pošalje u BIOS instrukciju da završi stari proces, tj. da ga stavi na OFF i da započne novu obradu. Informatički gladano problem bi se riješio dodavanjem jednog najjednostavnijeg I ili ILI sklopa koji bi mu rekao "piši A i nadodaj mu S" ili " piši A, a po pritisku S zamjeni ga s S". Barem ja to tako razumijem. Ti si Miki ipak više u tome, pratiš taj trend. Ja se bavim dosta dugo informatikom, no kao tehnika napreduje vrijeme te pregazi ![]() Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pa80, podesavanje, uzivo |
|
|