|
|
|
||||||
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 413
Uploads: 9
Rekao HVALA: 33
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 920, Genos
![]() |
Pozdrav društvo evo jedan upit.Sigurno je već bila tema no nisam mogao pronać.Ako ima nek slobodno mod prebaci il izbriše.
Evo ovako: Najprrije me zanimaju postavke Mastera kako ste vi to namistili il jeste li to dirali ? Compresion ? Texture ? Output ? Drugo ništa manje bitno za mene...Kod ritmova iz preseta od SX920 il Genos, Tyros itd itd kad memorirate neki ritam u RegistarMemory koliko prčkate po "tvorničkim" postavkama styla? Recimo kod mene je ukupan Style na 85 a mikrofon na 126 Kako ste vi namjestili taj omjer? A ovo Rhytam 1 i 2 Bas, Chord, Left, Phrase itd itd mislim da je to individualno za samog pojedinca. Raskopao sam klavijaturu cijelu i radim sve ponovo ima oko 500 pjesama u Registryiu al samo za kućnu upotrebu,tako molim neku uputu i savjet Hvala |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.831 puta u 1.363 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Master compresor - odaberem neki tvornički i ne brinem se previše.
Tvorničke ritmove preuredim minimalno, izbacim neku traku, promjenim malo doboš .... Ne koristim vocalist pa mi je volume Style na 100. Da, mikrofon je slabiji i dobro je malo spustiti volumen Style. Pazi da ti sve registracije imaju istu-sličnu vrijednost. |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | grico (26.10.2025) |
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 413
Uploads: 9
Rekao HVALA: 33
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 920, Genos
![]() |
Da naravno ružno je kad se čuje ritam koji oscilira i nije u livelu sa ostalima ritmovima...Velika je razlika u "šucu" između Tyrosa ,Genosa i SX
A ni preset ritmovi u Sx nisu livelani puno i tu tvorničkih oscilira. Baš se vidi da su ga napumpali da dobro zvuči i ništa više |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 35 puta u 29 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
Master compresor meni stoji na natural. Eq ima nekakvu user postavku i to ti mogu prepisati ako želiš. Što se tiče same dorade stylova, tvorničke malo jače dorađujem jer zvuče dosta plaho po mom uhu. Sve ovisi što želiš i čemu težiš. Moj cilj izlaženja klavijatura je čvršći zvuk, onako, rock više, pa tako imam efekte za bubanj već unaprijed dorađene i spremljeme u user efekat pa svaki puta povlačim isti. Bubanj klasika, Frankenštajn bubanj sastavljen od Revo bubnjeva. Distorzije volim iskoristiti tvorničke koliko god mogu, a koliko ne mogu, imam posempliranih nekoliko (čak i clean posempliran na kojeg nakačim distorziju s klavijature. Glasnoće pojedinih elemenata kako si i rekao, stvar osobnog ukusa. Generalna glasnoća preko registracija, naravno. Uvijek je dobro imati jedan style koji ti je referentni, pa kad radiš neki novi onda referentni staviš na recimo zadnju registraciju i prema njemu uštimavaš novi. Kasnije jedmostavno obrišeš taj referentni ih registracije.
Baš sad bih mogao malo i skrenuti pažnju na samu distorziju i bass gitaru gdje opet ovisno o pjesme do pjesme mijenjam distorziju i efekat (čak i glasnoću) bass gitare radi samog doživljaja u pjesmi jer nikako ne može biti jednaka distorzija za rock pjesme i za narodnjake. Zaključak. Nađi si jedan zvuk koji ti paše, napravi po tome style, registraciju i goni po tome. Računaj da ti je najbolji način napraviti tako referentni style, ali bez da diraš master postavke. Ako master postavke napraviš prije stylea, računaj da ti niti jedan EQ u styleu neće davati realnu sliku. Promijenjeno od korg_man (Juče u 06:59 sati) |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post: | dmmacak (Juče) |
![]() |
| Favoriti |
|
|