|
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Pozdrav drugari. Znam da cu biti malo dosadan, ali nisam nigde nasao ovako slican problem pa evo da pitam. Problem je u vezi ritam sekcije na korgu pa5x. Konvertovao sam svoj set sa pa4x, i manje vise sve je izaslo ok, e sad ima jedan ritam koji bas jako cesto koristim i ne bih da ga brisem, koji nije ispao kako treba. U tom ritmu je postavljen onaj bass g6, i na pa4x radi super, pogotovo na prelazima gde se cuje onaj slap, ali sada na 5ci taj bass se cuje kao da ga je neko digao za 2 oktave. i to samo na varijaciji 2. na prvoj varijaciji ga uopste nema a na varijaciji 4 radi kako treba da radi. mene zanima da li bi se to moglo nekako ispraviti? pokusao sam menjati bass, cak sam i neke fabricke dodeljivao ali sve isto opet. Ne mogu pronaci gde bi mogao da ga spustim za oktavu-dve, da vidim da nije do toga. Ako neko ima ideju kako bih to mogao resiti, molim vas neka napise.
Hvala unapred.
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 77
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Probaj u Event edit spustiti note za dve oktave u tim varijacijama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
@pekilik: hvala drug na savetu, bas je to bilo potrebno. Uspeo sam srediti to. e sad imam jos jedan problem, i mislim da sam onda dobio uglavnom to sto sam hteo za sada:
Prekonvertovao sam iz seta za pa4x na moj pa5x onu brminu baladu posto stvarno najbolje radi. Sve je ispalo super, svaki element legao na mesto ali ima jedan problemcic. I kada stavim na auto fill in, i kada stiskam posebno dugmice fill in, nece uvek da mi prihvati prelaz. Nekada ga odsvira u fullu a nekada se cujem umesto full prelaza samo strings i bass... nema dk nema nista... E sada da to ne radi nikako ja bi znao da sam zeznuo negde, ali me mnogo nervira sto se to random desava, pa mi je nepouzdan ritam. Gde da namestim to da mi uvek svira prelaz kada stisnem (bilo to auto fill in , ili poseban fill in)? Ne znam da li sam dobro objasnio, ako treba snimicu video. Hvala na pomoci....
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 77
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Imao sam sličan problem na nekim ritmovima, problem je što je u konverziji dodao neke nepostojeće CV trake tako da u npr. Dur-u svira normalno fill in a u mol-u se desi to, pregledaj u Style record-u te CV-ove za fill inove i obriši nepotrebno i naravno podesi da ti ispravan CV svira za sve akorde...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|