Evo kolega jednostavan savjet pa ga ti protumači onako kako ti odgovara...Prije 2 godine sam sviro u Legende Pub-u u Ljubljani skoro 5 mjeseci...Tezga redovna Petke i Subote,i ambient pravi,puno dobrih ženski,bakšiša,ma "dream" kafana...I jedan vikend zovne me gazda diskoteke "Katastrofa" (tako se zove diskoteka a ne gazda),i kaže bil pratio Jasmina Muharemovića...I ja pristanem,davali su mi 5-puta veću dnevnicu nego u ovoj kafani i da radim samo Subotu (u Petak bilo veče amatera pjevača)...I ja odem odradim to sa Jasminom (uz harmonikaša) i bilo je solidno...Od toga vikenda sam izgubio onu svoju tezgu i pravo da ti kažem,nisam imo redovne tezge od tada najmanje 2 mjeseca dok nisam otišo za Italiju...Dakle ta 2 prokleta mjeseca molio Boga da ispane kakva svirka samo da ne sjedim kući (naviko sam da sviram svaki vikend)...I zato ako znaš da cjeniš stalnu svirku i ako želiš da zadržiš tezgu,batali tu svirku i drži se kafane...Kad izgubiš redovnu tezgu jedva ćeš je naći...Vidi moj primjer,i od tad gledam da izbjegavam gaže za jedan vikend...Ipak redovno je redovno...A ti sad kao što sam ti reko protumači i uzmi savjet kako hoćeš,meni nijedan pjevač nije vrjedan da gubim redovnu svirku...On će sad s tobom,idući s drugim i svaki vikend uzima goleme pare a ti ćeš ostati bez kafane i patićeš se ko i ja što sam se...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|