Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Prateća oprema > Harmonizeri

Harmonizeri Da zvučite kao hor...

Alati tema Display Modes
Star 26.01.2021, 20:17   #7
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Oduvijek vlada mišljenje da VH2 nije dobar, da je sintetički i često se kao referenca radi usporedba s vocalistom koji se nalazi u Korgu. Možda je taj odnos od 4x malo pretjeran ali je sigurno da se i kod VH2 može dobiti dobar sound, ako ne i bolji. Meni je drago što sam pohvale čuo od čovjeka koji zna što je muzika i kako treba svirati OMB.

Ne postoji zlatna formula niti univerzalno podešavanje vocalista koje će zadovoljiti svakoga. U formulu treba ubaciti vrstu mikrofona, boju glasa, način pjevanja, vrstu glazbe i opet je upitno da li će rezultat ispuniti očekivanja.

1. Prije svega treba dobro odrediti postavke mikrofona, bez zdravog osnovnog signala nema niti dobrih pratećih.
2. Nakon toga treba pjevati u mikrofon kako se pjeva, a ne očekivati da će prateći vokali pokriti muljanje i falš.
3. Sada slijedi odabir pratećih i treba se osloniti na već postojeće presete. Meni osobno ne odgovara niti jedan i poprilično sam obradio neke od njih i dobio ono što me zadovoljava. Na žalost, prateći zvuće mnogo bolje ako je pjevač tenor, ja sam u opsegu bas-baritona.
4. Kada se postigne zadovoljavajući efekat, mikrofon treba spajati direktno na mixetu, a signal slati prema mikrofonskom ulazu Genosa. VH2 obrađuje taj signal stvara vokale i njih treba vraćati na mixer preko SUB1,2.

Ovo je općenito, u grubo, ali kao što rekoh, zlatna formula ne postoji jer je previše čimbenika u igri.

@psr- ako ti neki parametar u VH2 nije jasan, pitaj pa ću ti objasniti čemu služi i kako ga iskoristiti.
casper je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije