|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
Daj molim te napisi i pravi omjer, odnosno jačinu pojedinog u svakoj kombinaciji
pozdrav
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Ukoliko zelite da imate 13 razlicita registra, napravite josh jednu kombinaciju koja je isto tako lepa OBOE = 2 tona, SOPRAN I PICCOLO. MASTER registar je ORIGINAL 4 glasni koji sadrzi 4osnovna registra, ato su: BASON, KLARINET,SOPRAN i PIKOLO.
Promijenjeno od shtimerserviser (30.06.2008 u 11:49 sati) Razlog: dopuna odgovora |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Downloads: 236
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
Jel mi možeš reći dal su svi glasovi iste glasnoće kad iz harmonike izlaze smiješani ili je koji tiši u nekoj od kombinacija.Ako znaš koji glas tiše izlazi van da mi kažeš.Hvala,pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
master ti je basson+sopran+klarinet+picolo
i naravno ne idu svi tonovi iste jacine a to zavisi i od harmonike koju radis recimo u masteru ti je kabina i klarinet najjaci recimo 127 sopran 120-124 i picolo 97 ali ti opet napominjem sve zavisi koju harmoniku imas i kakav zvuk zelis pozzzzzzz tesla
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Pozz kolega! Ja bi dodao još jedan savjet ako mi ne bi netko zamjerio!
Četveroglasna harm. poput Guerrini superior 2, sa duplom kabinom, tj. Bassoon i clarinet glasovi u kabini (ili laički rečeno mekši), i piccollo i sopran bez kabine (svijetli)! Treba uzeti u obzir da su ova 4 glasa osnovni a ostali kombinacije kao što je kolega shtimerserviser napisao! Ali dešavalo se kod semplova za klavijature da su zamjenili imena clarinet i sopran registara tako da su se dobivale pogrešne i ružne kombinacije! Pa pripazi da je clarinet ustvari onaj mekši i topliji registar! A ako ti još može pomoći to da je: -bassoon (kabina), najdublji -clarinet (kabina), višlji za oktavu -sopran (bez kabine), u oktavi sa clarinetom ali naštiman za pola Hz i nadalje po ukusu višlje. -piccollo (bez kabine), za oktavu vislji od clarinet i sopran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
E, sad je pitanje sta je pogresno i sta je izmesano... Jer je na dugmetarama sopran ili mala kabina ono sto je na klavirnoj clarinet, a clarinet je ono sto je na klavirnoj sopran.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
E to je ono sto zbunjije ljude, Clarinet je na svim harmonikama mala kabina, a sopran svijetli ragistar, a problem se desi sto na jednokabinskim harmonikama koje imaju samo bassoon u kabini, tj. samo "velika" kabina harmonike nemaju clarinet u kabini tako da registar clarinet bude svijetal.
A harmonike bile dugmetare ili klavirke ne ovisi o tome kakav je koji registar. Treba uzeti u obzir i da su se Srpske Dallape sklepale svakako, i bolje i losije tako da ja nisam nikad naisao na dvije iste Dallape, originalne da ali ove ne. Tako da je i na tim dalapama znalo biti pobrkanih naziva nad ragistrima, pise jedan, a svira drugi! Ako te jos sta zanima mogu ti tocno objasniti sve o registrima kako i zasto, ali ne bi htio biti dosadan! Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Ovako kako sam ja napisao je na svim originalnim Guerrini harmonikama i to modelima Champion i Champion Prezident koje sam video i probao u zivotu. Model Champion sam i sam posedovao... Sad, da je na svakoj izbrkano, ne bih bas rekao...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
Pozdrav kolege, tema je stara, no evo za mene aktualna i sada. Zanima me da li ovaj raspored vrijedi isto i kod pravljanja svih registara dallape harmonike, pitam za klavijaturu korg Triton Le...
Basson = 1 ton / on je naj niski - naj dublji / Accord. = 3 tona.Bason,Klarinet i Sopran / Srednji tonovi koji su isti sa razlikom shto Kl.je u kabinu i daje mekshi ton. Band. = 2 tona. Basson i Klarinet Sax . = 2 tona. Basson i Sopran Harm. = 3 tona. Basson, Klarinet i Piccolo / on je visoki ton / Organ = 2 tona. Basson i Piccolo Mussete = 3 tona. Klarinet, Sopran i Piccolo Violin = 2 tona. Klarinet i Sopran Oboe = 2 tona. Klarinet i Piccolo Klarinet = 1 ton. Klarinet Sopran = 1 ton. Sopran Piccolo = 1 ton. Piccolo I da li netko od kolega može napisati koji bi bio pravi omjer, odnosno jačinu pojedinog u svakoj kombinaciji? pa nije valjda da nitko od kolega ne zna omjer? ili se nikom ne da pomoći.. Promijenjeno od Fekete (09.07.2019 u 12:15 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.12.2020
Downloads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Basson 16
Bandoneon 16:8 ( 8 je u kabini ako je dvokabinska harmonika) Sax 16: 8 ( 8 je van kabine ako je dvokabinska harmonika) Acc 16:8:8 Organ 16:4 Harm. 16:8:4 Master 16:8:8:4 Mussete 8:8:4 Violin 8:8 Oboa 8:4 Sopran 8 ( van kabine) Clarinet 8 ( unutar kabine) Piccolo 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
harmonici, naziv, raspored, registara, registri |
|
|