|
20.12.2017, 10:52 | #1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.09.2007
Mjesto: stuttgart
Downloads: 2040
Uploads: 32
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: korg pa 900
|
odvajanje vokalista na mixeru
Pozdrav svima
izvinjavam se ako duplam temu imam mixer soundcraftefx12 i korg pa4 sa aktivnim kutijama zamolio bi da mi neko objasni dali mogu odvoim vocalist iz korga tj mikrofon da stavim na poseban kanal sa efektima koi su u korgu znaci na kanal 1 mikrofon i da vuce podesavanja iz korga a na kanal 2 druge stvari itd dali je to moguce i kako hvala unapred svima a ako nije moguce dali neko moze da mi opise koja je najbolja solucija tj podesavanje ili uparivanje ove kljave sa mixerom kako da ih uparim najbolje hvala svima |
26.03.2018, 18:25 | #2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
|
Posto niko nije odgovorio pokusacu ja opisat kako bi ja to spojio.
1.Mikrofon na koji se pjeva bih spojio u mixetu,npr kanal 1 ucrtan crvenom bojom. 2. Isao bih kabal iz aux izlaza obiljezenog zutom bojom u korg mikrofonski ulaz. 3. Smanjio bih obavezno na svakom kanalu aux do kraja,obiljezno narandzastom bojom,da nebi neki od ostalih kanala ulazili u vokalist. 4. Pojacao bih na kanalu 1 aux obiljezen zelenom bojom onoliko koliko je dovoljno da signal ne ide u peak na korgu Ovo bi bilo dovoljno,glas nastimas normalno na razglas kako je Bog propisao a terca bi se cula zajedno sa korgom. Ali ako bas zelis : Mozes u globalu korga odvojiti da ti mic izlazi odvojeno na kanale 1 i 2 na korgu.Onda bih isao kabal iz korga izlaza 1 u mixer u npr kanal 2 obiljezen plavom bojom. U ovom slucaju bi na mixeru imao kanal 1 prvi glas,a kanal 2 terca i podesavas ih po zelji. Meni je ovako najlogicnije. Neko bi spojio mikrofon direktno u korga. Meni se to nikad nije svidjalo. |
Favoriti |
|
|