|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.12.2017
Downloads: 132
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svima , novi sam psr-ovac na forumu i nakon 25 godina u pričuvi vračam se na pozornicu. Nakon kračeg sviranja psr 3000 , vlasnik sam nove psr s970. Puno se zahvaljujem moderatoru Casperu,zaista vrlo strućna i nesebićna pomoć na svemu, no ima vas još ovdje koji možete nama početnicima pomoći da ne opterećujem samo jednog.Moj problem je slijedeći;
pokušavam složiti pack sa svime što meni osobno odgovara,imam puno sampla od psr 9000, konvertiram u tyros 2 ,pa u t3, pa u JEM,pretvorim u ppi, spremim, copi USB ućitam u s970, otvorim kad tamo ćuju se samo neki cvrčci i piskutavi slabi tonovi.Drugo, imam nešto uzoraka iz Dynamix i Beronja seta za t3, UVN format ućitam u YEM i pretvorim u ppi, ali UVD učita YEM ali ga ne oznaći kotpretvorbe i nema ga u paku. Kada Kliknem na UVD u JEM-u on promjeni boju ikone vidi se da ga save in pack ali ga nigdje nema.Gdje je problem. Pozdrav svima, još jednom hvala na pomoći ,osobito Casperu, lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Downloads: 0
Rekao HVALA: 1
![]() |
![]()
auuu. Sta sad? sve sam fajlove prepravio i izbacio harmonike a ubacio saxofon...to je dobro zvucalo na psr1500 ali sad na 770 nije kako treba ali su zato harmonike ekstra. I sad kad probam da prepravim harmoniku da ubacim nece nesto pise autorska prava i nemam pojma, e sad kako vidi sax koji je vec ubacen preko originalnog fajla a ne vidi original kako je bio i ne vidi novo napravljeni?Ne mogu da prepravim vise. A kad vratim usb na psr1500 tamo bez problema prepravim i stavim harmoniku a na novoj se i dalje vidi i cuje samo onaj prvonapravljeni (na psr1500) sax. Misterija za mene
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Soundovi se ne mogu prebaciti u kompletu s Korga. Jedini postupak je konvertirati jedan po jedan sample u nekom programu (awave) i onda ga kao UVN, wav ili aiff unijeti u YEM pa tek onda upisati u PSR. Soundove od DX ne možeš prebaciti na ovaj način, jer predpostavljam da nisi niti dobio samplove već nešto drugo.
Generalo ću reči, a vezano uz ubacivanje soundova iz kojekakvih setova i nekih prethistorijskih klavijatura. Bez problema se može prebaciti sav materijal ali pod predostavkom da je on uredno i radio na tom modelu i da se baš radi o sample materijalu. Ako taj vic ili neki drugi format u sebi ima interne soundove, onda su mogući problemi kod konverzije. I drugi slučaj. Kada je neki UVN stvoren u Awave ili nekom drugom programu, i nakon toga spremljen kao UVN, stavit ćemo ga direktno u recimo, Tyros3. Međutim tu istu datoteku možda neće biti moguće unijeti u YEM, a ako je i unesemo, stvarti će probleme. Moje iskustvo je slijedeće. Sve što sam imao upisano u Tyros4, bez ikakvog problema je unešeno u YEM i "svira" isto kao što je svirao izvornik. U hrpetini materijala koji se okolo "distribuiraju" ima kojekakvog smeća i mislim da nema mnogo smisla trpati sve i sva samo zbog toga da se ispuni memorija klavijature do kraja. Ako se takvo nešto i radi, potrebno je poznavati osnovne pojmove i razlikovati što se može, a što ne može unijeti u PSR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Downloads: 0
Rekao HVALA: 1
![]() |
![]()
sto se boja tice razumeo sam, jedino to oko YEMa nemam pojma ali pisano je ovde secam se da sam citao pa cu da nadjem, a pretpostavljam da mora na kompu a sto se midija tice ja sam ujebo jer na staroj je u jednom prozoru bilo sve (transpose, mix...aki i setup) a na novoj je setup u drugom prozoru a bez njega klavijatura pamti samo promenu tonaliteta a ne i instrumente. Moja greska. neke boje sam sa PSR 9000 ubacio bez problema i ritmove valjda cu da nadjem jos neke saksofone i one dx zujalice a sama klavijatura ima sasvim korektne boje pa npr cassoto (accordion) na koji god fajl da sam ubacio bas ubija kao harmonika. E za terce i ostralo opet nemam pojma kako ide
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|