|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Upravo tako. To što je Genos 3 puta skuplji, ne znači da je nekome za toliko i bolji. Kao što s meganom dođeš od dočke A do B, tako ćeš i s EA7 sasvim lijepo moći svirati. S druge strane, tko želi "komfor mercedesa", neka ga i plati.
Kada netko želi "na silu" prikazati da je EA7 i Genos ista stvar, kao što je to prikazano na ovom videu, u najmanju ruku ispada smiješan i neozbiljan. |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.01.2010
Mjesto: Centa
Downloads: 1051
Uploads: 8
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 10 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
![]() |
![]()
Da objasnim malo,snimak je napravljen u kuci kod mene,taj dan mi je stigao Genos pa smo se malo igrali.....E sad,EA7 je odlicna klavijatura koja bas mnogo pruza u odnosu koliko kosta,ali....Na snimku se cuje ritam sa ea7 koji vuce odlicne senplove,dosta efekata i malo je glesnija u odnosu na genos,a genos je upaljen i nadjen taj ritam,onako kako je fabrika namestila i tako sviran.Hocu da kazem da Genos mnogo mnogo moze bolje,da je i smesno da moze da zvuci kao ea7,ali i tripu bolje kada se upotrebe sve njegove mogucnosti.Kada smo snimali u opste nismo mislili da ih poredimo jedno sa drugim,vec da pokazemo da su te dve klavijature dve svetlosne godine dalje i bolje od ostalih proizvodjaca,sto se tice zvuka......
|
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]() ![]() ![]() ![]() Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk Promijenjeno od Dell (08.12.2017 u 17:17 sati) |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Kada (i ako uopće) Roland izbaci na tržište nešto ozbiljnije, aranžer koji bi stvarno mogao biti dostojan nasljednik G70, onda bi (možda) imalo smisla davati ovakve izjave. Pustimo te usporedbe inspirirane raznim NLO letjelicama i svemirskim relacijama nekim drugim "ozbiljnim" forumima, ajmo se spustiti na zemlju i staviti istu klasu aranžera rame uz rame. To bi (možda) imalo smisla.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
![]() ja sam se spustio na zemlju tek kada sam menjao korg za roland ![]() ![]() ![]() ja se navikao i uverio da i nije bas tako , nijanse su u pitanju al takav smo mi narod ![]() pozz svima bez ljutnje nemoj neko uvredjen da bude izdao sam svoje misljenje kad je vec rec o uporedjivanju Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ode majstor. I tata bi sine.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.12.2012
Mjesto: Canada
Downloads: 882
Uploads: 3
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Korg Pa1000, Yamaha S900
Interesi: Klavijatura, Gitara,Razglas, oprema...
![]() |
![]()
Tacno tako Kolega G800. Ja nisam namerno stavio odmah komentar kad sam prosledio video od strane "xxxxxxxxxx " da bi imali o cemu da diskutujemo na forumu. Normalno je da je svaka skuplja klavijatira (ili sta god vec bilo) bolja i kvalitetnija od jeftinije . xxxxxxxx audio je ovde uporedio dobro sredjen Roland Ea7 sa Fabrickim podesavanjima Yamaha Genos...... I Pa600 i Pa4 , Ea7,Genos , Tyros i sve ostale da bi dobro radile zahtevaju mnogo sati ,dana , meseca podesavanja. Nije dovoljno samo kupiti dobar set jer svaki "Umetnik" ima drugaciji ukus , tehniku sviranja i prilagodjava po svome ukusu. A opet sa druge strane neko napravi show na klasicnom Piano Soundu..... U svemu tome ja sam samo sretan da ne dobro sluze usi i da mi klavijatura ne sluzi za pustanje Midi Fajlova.......pozz
Promijenjeno od casper (08.12.2017 u 17:32 sati) Razlog: reklamiranje |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
|
![]()
Sto se tice Ea 7 ako govorimo o saundu odnosno samom kvalitetu zvuka nije daleko po pkvalitetu od G70 / E80. Naprimer E80 Izlazi malo bolje ali moguce je da je do Kompresor i Eq posto E80 ima posebno kompresor i EQ za aranzerski deo posebno za solo dok kod EA 7 ide sve skupa preko jednog kompresora i EQ. Tako da zvucno ne zaostaje mnogo za top modelima stvar je samo u pojedinim dodatnim opcijama koje nedostaju na jeftinijim modelima.
Kao danas vecina koristi skoro iste semplove jos od triton serije,a velika vecina sa korga Le / pa800 zasto onda ne usporediti recimo EA7 sa PA3x ? Zanemarimo kvalitet izrade... Lik je kupio Kronosa 2 i u njega ubaci set sa TR celih 61,6 Mb od fabrickih boja iskoristio mozda 1 posto. Po meni je to vrh debilizma,tako da bilo koja usporedba sto vise razlicitih sprava nije na odmet,bude tu i iznenadjenja. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|