Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 11.10.2017, 21:28   #1
veselinovicvs
Vredan član društva

veselinovicvs's Avatar

Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
veselinovicvs befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard HK ili RCF

Pozdrav svima...Eto ova tema kao da je pisana za mene posto se premisljam izmedju ova 2 modela.Marjane apsolutno si u pravu za to sto si napisao ali mislim da nisi dao pravi odgovor.Nole je pitao misljenje(poredjenje) ova 2 brenda i pri tom verujem da je mislio kako se ponasaju oba zvucnika pri istim uslovima probavanja,isti pevac,isti mikr.,isti mix,ista sala,jacina itd...
Mene interesuje,a verujem da i Noleta ista stvar interesuje,znaci pri istim uslovima na kojim zvucnicima je lakse pevati i kako bacaju zvuk.Svi pevaci uglavnom kukaju kada ne pevaju na SX300 ili neki RCF od 12",mislim da je to i Noleta interesovalo.
Star 12.10.2017, 19:57   #2
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nisam nikad u zivotu video niti jednu odte dve kutije. Tako da favorita nemam.
Nemam pojma kako iz njih izlazi vokal. nit bilo sta drugo.
Radim na sasvim drugom nivou gde tim kutijama nije mesto.

Moj je komentar bio na generalnom nivou da svaka kutija treba da izbaci sve podjednako. A ne ova ima dobar vokal, ona ima dobar bas, ona treca nesto trece, dakle niti jedna od te tri nije kompletna.

Zvucnik mora biti neutralan i da ne favorizuje niti jedan istrument ili vokal.
Sta iz njih dominira se nastima na mikseti i jedino na mikseti.

Mozda se neko naso uvredjenim sto sam reko da jedino umete da prikopcate. Mozda ne svi, ali velika vecina muzicara nema blage veze kako pre svega sebe da namesti.

80% ljudi jos uvek nije nacisto zastosluze svadugmeta na Powermate mikseru. U presonus mogu samo da blenu i zevaju, a ne da namesete efekt na vokalu.

Kolko od vas koristi 5:55 na Powermatu. Jel znate zasto bas 5:55? Il se tako upali pa ono kao to je to sto treba?

Nema tu prostora za sujete i povredjena osecanja, treba iz svake kritike izvuci neki zakljucak i nesto nauciti.
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije