|
|
Mobilna telefonija Sve o mobilnim telefonima i njihovoj propratnoj tehnologiji |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.08.2013
Mjesto: Balkan
Downloads: 17
Uploads: 13
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg Triton Extreme, Korg T2
Interesi: Automobili
![]() |
![]()
Prije svega, hvala vam na svim misljenjima
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.10.2013
Downloads: 79
Uploads: 6
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 60 puta u 57 Postova
![]() |
![]()
@rolandx Andoird je open-source sustav, tako ti da sutra napravis telefon mozes ubaciti stock android unutra i raditi kakve god zelis customizacije.
iOS nije open-source i samim ne mozes uraditi ovo gore sto sam opisao i radi samo na Apple uredjajima. Moj point je bio na tome da brojke ne odredjuju kvalitet, naravno da brojke idu u korist Androida zbog toga sto masa uredjaja kako poznatih tako i kineskih pokrecu Android. Sto se tice druge slike koju si nakacio, vjerovatno se odnosi samo na mobilne telefone, tu je jako slicna stvar.Samsung ima vise mobitela u ponudi - imas note varijante, galaxy S seriju, galaxy A i slicno.Veci raspon u cijenama, dok je kod Apple-a suprotno za svaki novi model iPhona izbace normalnu i plus varijantu, a kasnije ide S a cijene su prilicno visoke. Kad vec tu pravis poredjenje nadji neku statisku gdje se porede jedan premium telefon od samsunga i jedan iphone - npr S7 (edge) vs iPhone 6S (plus) |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
Molim te čitaj postove na koje repliciraš : Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Već sam te jednom zamolio da čitaš postove, ali ti to ni ovog puta nisi uradio, više puta si otišao u off, sa namerom da nametneš svoje lično mišljenje a ne činjenice. Na većinu tvojih pitanja imao si odgovor u ranijim postovima.... Ova tema je završena jer se dečko odlučio da telefon resetuje... I nemam nameru više da piskaram ono što nisi pročitao u postovima jer samim tim i ja spamujem, i tema je prešla u ponavljanju i dokazivanju da tvoja mišljenja nisu činjenice, i da su činjenice koje sam ja naveo relevantne a što se mišljenja tiče, nikom ne namećem svoje.
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (23.03.2017 u 07:41 sati) |
|||||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.10.2013
Downloads: 79
Uploads: 6
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 60 puta u 57 Postova
![]() |
![]()
Vidi @rolandx ja uvijek citam postove, ne znam sta se krije u tvojim mozda neka zivotna tajna, ili kriju neka razmisljanja koja ne mogu da dokucim...
Da li o mobitelima pricamo - u jednoj od tabela pise Apple, ja koliko znam Apple proizvodi i laptope i tablete, satove, i slicno, kao i Samsung pa zbog toga pitam. Nemam pojma o kakvom poredjenju pricas, tvoje neke osobne statiskike i nisu mi nesto relevantne.Moji komentati su se odnosili na dvije slike koje si ti zalijepio odnosno tabele i koje takodjer ne mogu biti totalno relevantne. Sto se tice se OS Based poredjenja mogu, jer je Android zastupljeniji, zasto to sam vec opisao u prethodnom postu. Sto se tice ove druge tabele, ona totalno nije relevantna iz razloga iPhone spada u skupinu premium telefona, a svaki Samsung ili neki drugi brend nije premium telefon.Zato ti lijepo kazem nadji statistiku gdje se porede dva aktuelna PREMIUM telefona od brenda a ne sve prodaje zajedno. Moji postovi su bazirani na cinjenicama, i ovaj post ti je pun cinjenica samo izgleda da ti ne zelis procitati sta ja pisem vec izvlacis stvari i quote-ujes iz konteksta. I da ni meni se ne da vise piskarati ovdje u temi, ako zelis jos neku cinjenicu javi na PP.
Promijenjeno od Belmo (23.03.2017 u 09:34 sati) |
||
![]() |
![]() |
#5 |
Godfather
|
![]()
Čovek je dobio odgovore i sam je doneo zaključak, tako da vas dvojica ove umne rasprave, bez realnih i objektivnih argumenata sa obe strane, prenesite ne nako drugo mesto.
![]() LOCK!
Favoriti |
|
|