Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Alati tema Display Modes
Star 04.12.2016, 18:31   #32
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pričamo malo, razmjenjujemo iskustva. Nema tu ništa lošeg. Štoviše, čim je više različitih stavova to je informacija bolja/kvalitetnija za sve one koji su u nedoumici na što i kako svirati.

Ipak, ovo je forum gdje se većinom javljaju aranžer svirači i treba uzeti u obzir tu činjenicu. Naravo da iskustva ljudi poput Marjana i Neše koji se bave ozvučavanjem imaju dodatnu vrijednost i dimenziju. Njihovo iskustvo i savjeti su dobro došli i siguran sam da su dobronamjerni. Međutim, onaj tko se bavi samo rentom razglasa ima drugu logiku i viđenje o ovom problemu. Naravno da je Neši svejedno da li satelit ima 32 ili 53 kg. On uzme i nosi, ili angažira bauštelca koji će mu to odraditi.

Ali kada ja, s 50 i kusur godina gledam na ovu "dimenziju", onda mi je itekeko bitno svaka kila opreme. Pored početnog slagnja opreme, treba odraditi cijelu noć i nakon toga opet opremu trpati u auto, pa u garažu ... Zato meni uopće nije važno da li će neodium zvučnik izdržati 5 ili 15 godina. Bitno da nije pretežak i da ima odgovarajući sound. Jer, zvučnik uvijek možeš kuptiti novi ili ga zamjeniti, ali kada jednom izleti disk iz svog ležišta (mislim na kralježnicu ) onda ti oprema neće niti trebati jer u bolnici nemaš kome svirati. Ja itekako mjerim svaku kilu opreme iako moram priznati da mi to prije 20 - 30 uopće nije bilo važno.
casper je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije