|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Na Terci koju guram preko MIDI SONG CH3 standardno,promenim efekat u MIXER SETTING na CH3 dodam delay i pojacam VOLUME i sacuvam tako i registraciju i song ali kad promenim boju i vratim ono sve vrati na svoje podesavanje koje je tise i sa malo hala i to je to,kad sacuvam sve mi je dobro stiklirano sto posto.U midi podesavanju kad je CC stiklirano vrati mi uvek na VOLUME 76 a ako je iskljuceno onda uvek stavlja na 100 volume.Nov sam u Yamahi a korga sam odmah prodao pa radim sada punom parom
Promijenjeno od mimiki (20.09.2016 u 11:46 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Dopisivali smo se i putem PP pa sam upoznat s problemom koji te muči. Kao što sam ti i rekao, ne koristim terce. Međutim, poznat mi je princip njihovog rada.
Testirao sam ih na svojoj Tyros4 ali nisam uspio "simulirati situaciju" koja je kod tebe. Što se tiče volumena i efekta na RIGHT 3, kod mene nema nikakvih problema. Svaka registracija bez problema pamti sve postavke dodjeljene na RIGHT3 i istovremeno sviraju terce, ovisno o tome koji je song pozvan. Stvarno mi ne pada na pamet nikakva ideja ali podižem temu pa se možda netko javi s nekim rješenjem. Volio bih vidjeti način kojim kreiraš registracije. Kratki video od par minuta će biti dovoljan i da je na njemu problem koji ti se događa. Meni se čini da negdje griješiš u postupku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=cSAnTqGtbXg
I dmacak je bio kod mene sinoc i iz prve mu je uspelo jednu tercu da sacuva sa efektom tako sto je sacuvao song na ovaj nacin kao sto sam ja ![]()
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ovo što si napravio je pogrešno u potpunosti.
1. Ne rade se izmjene u SONG već na REGISTRACIJAMA 2. Ne rade se izmjene na PART-u 3 već na RIGHT3 3. Ne rade se izmjene na DSP1 koji je postavljen kao sistemski već se bira jedan od DSP2-7 koji su u statusu insert Ti trebaš napraviti slijedeće. Odaberi RIGHT3 u MIX consoli, postvi mu volumen na željenu razinu. Nakon toga odeš do taba EFECT i postavi da na RIGHT 3 dolazi DSP2 sa željenim efektom. (ne na PART3). Pozovi željenu tercu u SOUNGu. Sada to pohrani u REGISTACIJU na način da čekiraš kućice na VOICE i SONG. Za kraj pohrani cjelokupnu BANKU. Ako ti ovo ne pođe za rukom, kada uhvatim vremena, napravit ću video koji će prikazati ovaj postupak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Evo da se oglasim i ja. Na RIGHT3 je probao ranije da postavi efect i volume, logicno da bi trebalo tako da radi. Ja nisam probao to kod mene ali @mimiki kaze da ne radi na takav nacin. Zato smo dosli na ideju da postvimo efekat u song odakle i ide terca.
Sinoc sam bio i uspeli smo da dobjemo efekat na terci u songu. I sam sam shvatio sta se desilo. To zahvaljujuci CASPERU ,njegovom zapazanju i mimikijevom snimku. Ja kad sam postavljao efekat na song ja sam postavio DSP2 i to je ostalo tako. A na snimku se tacno vidi da je mimiki postavio na DSP1 ,koji je sistemski, i zbog toga verovatno i ne funkcionise. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
to je to hvala vam,zeznuo sam se opet korgovske navike nisam ja imao toliko efekata
![]() Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Znači, problem je riješen.
U postavkama terci se nalazi i syex niz koji određuje postavke DSP1 efekta. Taj "rudiment" je vjerojatno ostao još iz doba kada su one i kreirane ali danas je apsolutno nepotreban. Kao što vidimo, može raditi "smetnje" u slučaju kao što je to bilo kod @mimiki. Mijenjanje postavki terci u songu, kao što je prikazano u videu, nije dobar pristup. On može funkcionirati ispravno ali je potrebno uraditi i neka podešavanja u MIDI setupu. Pored ovoga, kada bismo tako pristupali, trebali bi za svako novo podešavanje volumena i efekta na RIGHT3, izraditi novi song. Znači imali bi jednu te istu tercu ali obrađenu na više načina. Ako uzmemo ova dva parametra (volumen i efect), i tome dodamo drugačiji sound, možete predpostaviti koliko bismo imali songova/terci za samo jednu tercu. Logično je i mnogo praktičnije ovo odraditi s registracijama. Na RIGHT 3 se standardnom metodom postavi volumen, efekat i vrsta sounda. To se pohrani u registraciju. S tim možemo svirati kao što uobičajeno činimo. Ako pak želimo da takav RIGHT 3 svira kao "terca", dovoljno je samo birati SONG koji u sebi ima postavke s tercu. To znači, prilikom izrade registracije ne moramo nužno čekirati kućicu SONG jer nju možemo pozvati i direktnim putem. Ipak, brže je i praktičnije označiti kućicu za SONG i VOICE jer jednim pritiskom dobivamo željeni rezultat. Dobro je znati, ako tijekom pjesme želimo mijenjati vrstu terce, a dalje koristiti isti RIGHT3, dovoljno je samo birati SONG s novom tercom. Malo sam se raspisao ![]() I još jedna mala digresija koja nije direktno vezana uz temu. Nikada mi nije bilo jasno zašto se terce zovu terce kada one u stvari nisu pravilne muzičke terce. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 124 puta u 112 Postova
![]() |
![]()
@casper, ti moras pod hitno na strogu dijetu😜😜😜
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Niti čut. Moram trenirati i puno jesti da budem spreman kad krenu čašćenja. Nema smisla da se osramotim.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Jagnjetina...... a jos ako je pokraj kazana... auuuu..
![]() Casperu hvala ti na obrazlozenju... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
|
|