|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pa drugari da nacnem jednu bolnu temu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Ako imas snimak magnetne rezonance trazi uput za VMA u Beogradu za neuro hirurga.Tu ces dobiti pravu informaciju da li ti je potrebna operacija ili ne.Nemoj slusati fizijatre i tamo neke neurologe koji nemaju iskustva.Svaka operacija snosi i jednu vrstu rizika ali posluzi se logikom.Ako imas bolove onda je nemoguce da radis bilo kakve vezbe da bi resio taj problem.Na VMA klinici je to rutinska operacija,rez nije veliki tako da je brzina oporavka mnogo brza nego na bilo kojoj klinici.....Ovo ti ne pricam napamet vec iz iskustva moje supruge koja je operisana na VMA.Operisana je recimo danas i sutradan je neurhirurg podigao iz kreveta na noge.Posle tri dana je izasla iz bolnice.Bila je posle toga tri nedelje u banji Selters u Mladenovcu na rehabilitaciji gde je radila sve potrebne vezbe.Naravno sa vezbama treba nastaviti i posle rehabilitacije da bi misici koji drze kicmeni stub bili sto bolji.Sada ima probleme kada je neka promena vremena ali je to sve sasvim podnosljivo u odnosu na bolove koje je imala dok joj je bio ukljesten nerv.
Imao bih jos mnogo toga da pisem o ovom problemu ali ovo je ukrako ono sto ti ja toplo preporucuje. Znam neke ljude koji su to isto operisali na Banjici u ortopedskoj klinici ali njihov oporavak je trajao mnogo duze i znam da i dan danas imaju mnogo vise problema nego moja supruga. Nadam se da neces morati na operaciju ali ako je to jedino resenje onda to u radi sto pre,nemoj sebe da mucis sa tim nesnosnim bolovima ako vec mora da se operise. Pozdrav
Ko rano rani ceo dan zeva. Promijenjeno od nesaband (13.05.2016 u 12:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Za sad je to preporuka neurohirurga iz Klinicnog centra Nis...Inace imam prijatelja na VMA koji je fizijatar, i bas on mi je udarao blokade u kicmu i gledao snimke, i kaze da nisam jos za operaciju, i da ce moce on da me "sredi" ..sad trebam da primam neke infuzije sa kortikosteroidima, da bi taj edem gde je ustinut zivac splasnuo, a nakon toga, banja, vezbe, i kao trebalo bi da se to sredi...to je njegova preporuka, takodje identicnu stvar mi je preporucio i neurolog ovde iz Nisa, dok neurohirurg odmah preporucuje operaciju...Elem pricekacu jos malo da vidim hoce li delovati te infuzije, jer mi nije palo stopalo, i nemam problema sa mokrenjem, bar za sada
![]() Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Druze ,moj dobar prijatelj je neurohirurg na VMA,inace se bavi i pevanjem pa se mi poznajemo iz muzickog sveta.On je i kiroprakticar ali kada je video snimak magnetne rezonance moje supruge rekao nam je da nikakve vezbe ili kiropraktika tu nece pomoci i morala je da ide odmah na operaciju da se ne bi vise mucila.Takodje je i njoj neurolog i fizijatar predlagao da ce to vezbama da se resi,naprimala se raznih blokada inekcija i svega i svacega pre nego sto je otisla kod ovog mog druga na VMA i pre nego sto je operisana.
Ne mora da znaci da je i kod tebe isti slucaj...nadam se da neces morati na operaciju ali ja sam ti napisao nasa iskustva a na tebi je da sam procenis sta ces i kako ces.
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ma znam ja kako cu
![]() Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
E to ne znam.znam da u Beogradu rade tu manje invanzivnu metodu a kako rade u Nisu proveri.Gledaj ako ikako mozes da ti se to uradu u Beogradu na VMA.
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Cek kazi mi jel su njoj radili endoskopom, ono kao nekim mikroskopom, rez svega nekoliko santina? ili?postoji ta neka najnovija metoda tim endoskopom, rez je svega 2,3 cm-a, ali sam cuo da se radi samo u kbc Zemun
Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Au ja mislio jedini imam tih problema..... pratim temu jer imam sličnih problema s kičmom već ne mogu posle svirke po dan-dva da se ispravim lepo....
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
taj stadijum sam odavno prosao
![]() |
![]() |
![]() |