|
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne treba se opterećivati brojkama. Dobro kažeš za JBL, piše 1000" ali ... I na mojim prx612 piše ista vrijednost.
![]() Kod Bose 812 navode podatak za Maximum SPL @ 1 m 132 dB SPL (peak) Ali ja bih i to zanemario. Bose F1 je line array sustav i za ono što tebi treba (spomenuo si 250-300 ljudi) će pokriti bez ikakvog problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
to su usmerene kutije? hoce li biti problema kod ozvucavanja nepravilinih prosotrija? koji sistem je generalno kvalitetniji L1 ili F1?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Tako da to sto je vertical array mu nikako ne daje prednost u odnosu na klasicne zvucne kutije jer je prekratak da bi imao realnog array efekta u vecem delu podrucja koji svira. Array efekat kod njega verovatno radi tek od nekih 4-5Khz pa nagore. Ako cemo suditi po specifikacijama taj je Bose 132db pik. To nije uopste impresivna brojka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Slažem se za SPL, zato sam i napisao u postu prije
Citat:
S druge strane, i ti sam vrlo dobro znaš da su upravo ovi srednji/visoki ključ pravilnog širenja zvuka. Možemo samo nagađati o kojim se frekvencijama radi i kako je to Bose tehnički riješio u modelu F1 ali jedno je sigurno, ovaj se sustav niti približno ne može uspoređivati s klasičnim PA ozvučenjem. Naravno kada govorimo o istim gabaritima i približnim snagama. Dovoljno je samo reči da s ovim ili sličnim sistemima zvuk širi bolje i pravilnije u prostoru. Kod ovakvih sistema je na minimum smanjen "problem" koji ima klasično PA ozvučenje da ljudima koji stoje ispred zvučnika otpadaju uši, a oni na dnu sale samo čuju brujanje basa. Naravno, ne očekuje se da će svakome muzičaru odgovarati ovakav pristup i sound koji "ne ubija" i "ne trese đigericu" gostima. Kada stvari pogledamo iz aspekta slušatelja ili muzičara koji ima pravilnu percepciju dobrog zvuka, onda su ovi i ovakvi sustavi neminovno budućnost. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Da uskočim na sred teme,pitao sam vas za savet pa bi bio red da se i javim šta sam uradio.Ja sam se odlučio za zx4 (Nisam uspeo naći RCF art 325i) provereno original sa računom i serijskim brojem na računu za pristojnu cenu i plus jedan bas bin planiram kupiti.
Pitanje pošto sad znamo da će gore biti(99% idem u ponedeljak po njih) EV ZX4 dva komada kakav bas i koji mi proporučujete.Pošto za sada guram to sa PM 1000-1 onda bi trebalo da bude jedan aktivan?Sviđa mi se A&H zed power1000,i ako bude sve išlo po pllanu njega bih trebao kupiti u narednih mesec dana. Predložite i savetujte!! Promijenjeno od VUNIMRAV (08.06.2016 u 18:58 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pomoc |
|
|