|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Zato što većina efekata funkcionira kao stereo. Kada instrument/traku postaviš potpuno u stranu, efekat gubi svoja svojstva i ne djeluje "u prostoru", kažemo da nema širinu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 31.10.2015
Mjesto: Podravina HR
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 32 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil PC3K6,Roland GW8
Interesi: Muzika i sve oko nje :)
![]() |
![]()
Mozda na papiru ali ja evo bas isprobavao i nista ne cujem razlike.. slusao sam hal i dilej ...normalno rade jedino sto je na mono kanal malo volumenski slabiji sto se rijesi pojacavanjem gaina,ali slusno ja ne cujem neke razlike u zvuku...neznam mozda na nekim korusima ili ... ali na ovom osnovnom efektu kojeg 99% koristim je cist ok.
Ja sam experimentirao da odvojim bas gitaru koja je na lover traci. Stavim na -63R na -64 ne moze -neznam zasto ali nebitno i ide na zasebni kanal ...sad moram vidjeti koliko to utjece na desnu ruku pa odluciti dal se isplati ili ne. Desna ruka ide normalno na ta oba kanala pa sve radnje na "bas" kanalu utjecu malo i da solo no... vidjet cu jos to ! Za kolegu je to elegantno rijesenje ako ima na mikseti slobodan aux ![]() Dodato: Citat:
![]() Samo lover traku stavi skroz desno i onda ce ti ona ici na jedan kanal-desni i sa tog kanala iz miksera preko auxa vuci banana kabel u vokoder. Nista drugo u klavijaturi ne trebas mijenjati ![]() ![]() Promijenjeno od tihi05 (09.04.2016 u 13:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tihi05 za ovaj koristan post: | veselinovicvs (09.04.2016) |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kada govorim o utjecaju efekta na poziciju instrumenta u prostoru, ne govorim samo na osnovu logičkih zaključaka, tj. na osnovu papira. Radi se o pravilima koja se primjenjuju i u samoj praksi s realnim instrumentima, a mi to pokušavamo simulirati na aranžerima.
Veznao uz brojeve panorame, kada zbrojimo (-63) i (+63) i tome dodamo onu nulu koja označava centar, imamo ukupno 127. Radi se samo o igri brojeva kako bi lakše znali gdje je centar. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | veselinovicvs (09.04.2016) |
![]() |
#4 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Evo opet jedno"tesko pitanje"u vezi splitovanja klavijature.
Da li je moguce splitovanje podesiti u Globalu ili gde vec treba.Ma primer:ja zelim da mi splitovanje bude na G 3 ne na C 4 tonu. Znam da se u svakom performansu moze podesiti po svojoj zelji na kom tonu ce biti splitovanje i tako usnimiti,ali mi nije jasno da ta funkcija ne postoji negde u Globalu klavijature. Ako moze u globalu to da se podesi molim nekoga ko zna postupak da mi to objasni. ![]()
![]() |
#6 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
Hvala na ideji koju si mi dao.Probao sam i to funkcionise.To je OK ali nije trajno resenje.
U momentu kada ugasite instrument pa ga ponovo ukljucite ta postavka split na zadati ton ne funkcionise,mora se ponoviti i to nije dobro resenje. To bi trebalo u Globalu da postoji i da se tako sejvuje. Koliko vidim u Globalu uopste ne postoji SAVE funkcija,za razliku od BK-5 gde postoji. Jesam ja corav ili stvarno nepostoji funkcija Global SAVE? ![]()
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne treba da bude save global kad ima dugme "Write".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Doktor Nesa
![]() |
![]()
I? Sta si time hteo da nam kazes?
Ako sam te dobro razumeo SAVE GLOBAL se upisuje preko tastera WRITE.
![]() |
Favoriti |
|
|