|
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
E kako si ovo Casper srocio, svaka cast
![]() Prije nekih mjesec dana, dosla ekipa na svirku, postavljamo instrumente, sviramo, probamo, firma donijela razglas, atmosfera extra. I u jednom momentu, jedan tom u u mom setu bubnja (tacnije po gm-u na tonu G) nesto puno, zvoni, ma sve mi ono nesto, previse. Da ti slikovito predocim razgovor. Kaze meni gitarista (koji je usput, i jedan medju boljim producentima na ovim prostorima), ''ma hajde nije frka, smanji tom tom-u decay ili release, i problem rijesen, nece toliko zvoniti''(aludirajuci na zahvat na tom semplu) Rekoh, ''ne mogu''. Kaze on ''ajd dobro, nema veze, smanji ga malo na eq, izmedju 180 i 250 HZ''. Rekoh, ''ne mogu ni to''. Covjek gleda u mene, pa u Tyros, pa u mene, pa opet u Tyros. ''Pa brate sta mu mozes?'' Kratko odgovorih ''jedino uraditi to na master eq na klavijaturi, ili na kanalu na mikseru''. (Ovo se moze gledati kao situacija (doduse, teoretski nemoguca situacija), u kojoj tonac dodje da ozvuci bend u kojem ima bubnjar, a njegov mikser nema eqvilajzer na kanalima, samo na master faderima. Onda samo zamislite kakva bi to kakofonija bila. ) I tako, ja ispadoh na probi (kako me casper strucno zove) neznalica i nestrucan za rukovanje za nesto sto u Tyros-u ne postoji. A Boga mi, niti u YEM-u. ![]() Nego kolege, moracu se i ja prijaviti na taj forum (kad ga vec iz Yamahe citaju), da vidim ima li jos interesanata i pristalica toga da YEM i Tyros u nekoj buducnosti dobiju i pravi EQ na kanalima, a bome i na komponentama bubnja ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|