|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Legendo, ja ne kazem da nema i moje krivice. Isto tako, ne moras me ubjedivati (niti to mozes) uopse u potrebu postojanja YEM-a - nismo u 98-oj godini. Niti je Tyros prva klavijatura koju imam, niti jedina na kojoj radim. Obrada podataka na T5 je UBJEDLJIVO najgluplji postupak za koji ja znam do sada. Necu da se ponavljam oko cinjenica, posto na ovom mjestu, ocigledno se ne moze reci da nesto u vezi Yamahe nije ok. Sve je super, sve krasno, i sve prakticno do p**** materine. Za sve ima rjesenje, cak i kad nema rjesenja. Nemamo se uopste vise potrebe raspravljati, jer rasprava niti je kontruktivna niti korisna. Casper, samo cu ti JEDNOM reci da nisi jedini koji imas mozak ovdje, i iako te mnogi smatraju "magom" za Yamahu, reci cu ti samo da ti je "sugestija" totalno bezvezna i bespotrebna. To sto si nasao stranicu u manualu, ne znaci da poznajes materijal niti tematiku, i uopste ne vidim potrebu da rasipas svoje "znanje" oko softvera sa kojim koliko ja znam, ni ne radis. Svako dobro.
Sent from my iPhone using Tapatalk Dodato: Dosao sam sa svirke prije neka dva sata..i iskren da budem, nema spavanja nocas. Ceka me peglanje sa YE-B-om po ko zna koji put,cekajuci da se obavi famozni format..i evo naglas razmisljam. Jednu korporacija, koja u plasticno, jeftino kuciste, ugura HDD koji je spojen na maticnu preko USB-a, nagura fetusne audio ritmove, naprave izgovor da se ni custom voice ne moze obraditi u njoj nego te nakace na racunar kao idiota, prepakuju sadrzaj predhodnika i dodaju par novih gluposti i tako dalje i tome slicno. Moram priznati da su to umjetnici, koji uspijevaju za to sve naplatiti ogromne pare. Skidam kapu. I naravno, ja sam jedan od konzumenata. Ovo je zadnji put, da gubim vrijeme zbog ovakvih stvari. Zadnji. Nemam vise niti volje niti snage, a ponajmanje imam vremena za ovakvo dangubljenje i koprcanje. Iscrpio sam sve svoje resurse vezane za strpljenje i razumijevanje stvari koje su mi uz sav trud nerazumljive. Hvala Bogu i posla ima, jer je T5 za manje od godinu dana uveliko otplacen. To donekle umanjuje tragikomediju zvanu Yamahina politika, a ne umanjuje niti moze vratiti moje zivce i moje vrijeme. Umorio sam se od piskaranja po forumima koja ne sluze nicemu, od raspravljanja sa ljudima koja ne vode nicemu, nekih glupih virtualnih tenzija za kojima nema nikakve potrebe, a do njih dodje, burnih reakcija.. Ne cvatu ruze ni kod drugih firmi, nigdje i nista nije bajno niti savrseno. Ali ono sto sigurno znam, je da uz ovakve postavke i ovakav nacin rada na koji sam primoran, i o cemu sam pisao u mnogo postova - ovo je definitivno moj zadnji Yamahin aranzer za dugo, dugo vremena. Bar u danasnjem vremenu izbora ne fali. Toliko od mene na temu zvana Tyros 5. Promijenjeno od Sky Net (18.02.2016 u 05:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|