Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 03.01.2016, 12:56   #9
sxkn7
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
sxkn7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ja sam probao E-A7 kod kuće i vratio ga zbog polutvrdih tipki. Inače bih ga najvjerovatnije zadržao.

Evo na brzinu moji utisci (s brda s dola):

- dovoljno jaki zvučnici za tako malu klavijaturu;
- o.s. 1.03 (u međuvremenu izašao 1.04 kojeg nisam probao);
- 2 ekrana su čitljiva i djeluju bolje nego na BK-9 ali su slova / brojevi mogli biti malo deblji, da se bolje vide;
- E-A7 je lagan, čak i kad se nosi u kutiji, i tada se može nositi "pod miškom";
- čudno da ne radi na baterije ;
- previše azijskih boja i ritmova;
- naši ritmovi su super i zvuče baš slatko samo ih je premalo ;
- čisto informacije radi - notni stalak od E-A7 se ne može staviti u E-80
- brzo se pali pri startu, oko desetak sekundi;
- vocal remover kod MP3 fajlova ne radi kako treba ali to je boljka i kod npr. Korg-a PA600;
- pri paljenju se natpis "Roland" vidi samo na lijevom ekranu a onda dođe nova slika "E-A7" koja se vidi na oba (bug ?)
- nije plastičan nego je od solidnog materijala;
- samo 7 ritmova označenih sa SRB a 4 prazna mjesta koja su se lijepo mogla popuniti sa još 4 SRB ritma;
- meniji na oba ekrana su slični kao na G-70 / E-80;
- interesantno je da je prvih cca. 300 boja standardne boje a sve ostale, njih oko 1200 su World. Nažalost među njima malo naših boja, ali one kojih ima su super, bolje nego na Roland-u DS61;
- nema gotovih terci;
- zvuk E-A7 me općenito podsjeća na Technics-a KN6000 / KN6500 / KN7000 ali ovo je sigurno subjektivno;
- USB flashka se MORA formatirati na E-A7 prije nego se stavi u kompjuter da se napuni sa nekim sadržajem. To zato što pri formatiranju E-A7 napravi strukturu mapa bez koje neće moći čitati fajlove sa E-A7 (tako je i kod G-70 / E-80);
- da, čita ritmove od G-70 i E-80 koje sam skinuo sa download sekcije ovog foruma. Čita i ritmove iz BK-serije (oni i zvuče malo bolje);
- boje nekih duvača su jako dobre i imao sam osjećaj kao da je u njih ugrađen aftertouch tako da ne treba se razočarati u to što u specifikaciji E-A7 stoji da nema aftertouch kad je on zapravo već fabrički ugrađen u mnoge boje;
- boja broj 1112 koja se zove D-50 Stack je zakon
- nema Finder-a kao na npr. G-70 / E-80;
- nisam našao Melody Intell funkciju koja ima na npr. G-70 / E-80 ?

Zaključak: kome ne smetaju polutvrde tipke - kupujte bez razmišljanja !

p.s. DS61 je razočarenje u odnosu na E-A7 !

Promijenjeno od sxkn7 (03.01.2016 u 13:01 sati)
sxkn7 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio sxkn7 za ovaj koristan post:
veselinovicvs (02.04.2016)

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije