|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#10 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]() Citat:
2. Broj user programa nije bio neograničen. Konkretno na Rolandu VA7 koji sam ja imao bilo je moguće imati maksimalno 128 (A bank 64 + B bank 64), a tek sa zadnjim UPDATE-om 2.01 moglo se imati preko Music Assistant-a maksimalno 544 user programa. 3. U BK seriji nije izbačen Music Assistant, kao ni na E-A7, samo što je sada nemoguće izmeniti, brisati i dodavati u njemu bilo šta svoje. Tamo su dati primeri fabrike za pojedina setovanja i određene pesme koje imaju nazive koje liče na originalne pesme, ali verovatno zbog autorskih prava sa malo izmenjenim nazivima. Kod BK serije možete praviti svoje liste sa PERFORMANSAMA i svaka lista može imati 999 performansi, a koliko lista ćete imati zavisi od kapaciteta USB fleša koji koristite, jer se sve performanse snimaju na fleš. Kod E-A7 je maksimalan broj performansi po listi smanjen sa 999 na (čini mi se) 199, što je po meni takođe i više nego dovoljno za sređivanje. Dobra je stvar što sve te performance liste možete srediti po redosledu kako vama odgovara i po kom redosledu hoćete da budu poređane radi lakše dostupnosti. Ja sam, recimo, napravio svoje liste po žanrovima pesama, pa onda druge liste samo po bojama i treće liste po ritmovima. Primer: Performance lista RITMOVI, pa kada je otvorim imam nove podfoldere: 8BEAT, 16BEAT, RUMBE, BALADE, GITARSKi RITMOVI, KLAVIRSKE PODLOGE, LATINO... i svaki taj podfolder koji otvorim imam samo te ritmove iz naziva podfoldera koji su složeni po abecedi (a mogu biti složeni i po brzini ako vi hoćete). Znači, pušteno vam je na volju da sami pravite svoje (nekada zvane MUSIC ASSISTANT) liste kako god vama odgovara i koliko god hoćete da ih imate. Sada je takva filozofija kod Rolanda. Pozdrav
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio SMusic studio za ovaj koristan post: | sinisa (27.12.2015) |
Favoriti |
|
|