Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 05.10.2015, 01:22   #11
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

I dalje mi se desava ista stvar sa YEM-om, ali vise sam navikao da priupitam kolege ovdje, kako ste zadovoljni tonom bass gitare u ritmovima? Do sad sam u dosta ritmova koristio Mega voice Finger, velocity 60, i nimalo nisam zadovoljan. Basa kao basa, te frekvencije ima, ali to nije to. Nizak je, zatvoren, vecina ga je u subu, fali mu generalno prisutnosti. Isprobacu obicni finger, nemam svoj razglas pa mi je to malo zeznuto, a Tyrosovi zvucnici su nula bodova u reprezentativnosti kako balansa elemenata, tako i generalno bilo cega sto je zvucno ''strano tijelo'' u klavijaturi. Nedavno sam se pozabavio drum setom sa vrlo kvalitetnim semplovima, koji na racunaru i NA RAZGLASU zvuce odlicno, a na Tyrosovom sistemu ocajno. Takodje sam primjetio da je generalno Tyrosova zvucna slika na sistemu bez bas binova njezna i tanka, totalno neubjedljiva, sa cak i vrlo blagim nedostatkom visokih. Probacu se jos poigrati sa master kompresorom, mozda ga cak i ugasiti. Da ne budem protumacen pogresno - Tyros zvuci jako lijepo, tu nema price. Samo mu fali malo agresivnosti, sirovosti u ritam sekciji, za koju ja nikako da pogodim balans. Vjerujem da kolega Casper ima neki tajni recept za to
Sky Net je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije