Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.09.2015, 11:25   #411
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da, krivo sam napisao, Change to new drum key with user wave se pojavljuje u postupku poslije.

Dakle, na tvojoj prvoj slici odradi Import User Wave i tako željene samplove unosiš u YEM. Nakon toga zatvori prozor sa Close.

Zatim označi drum kit koji želiš obrađivati i kreni kao što je prikazano na slici.

Dodatno:
Predpostavljam da znaš ali da podsjetim, prilikom upisivanja Packa, računalo mora biti spojeno na internet.

Nadam se da ćeš riješiti problem, a ako ne uspiješ, tu je @tyros2 koji ima više iskustva s tim "čarobnim" YEM-om.

Kod postavljanja slika na forum smanji dimenzije, ovako se "manji" ekrani razvuku pa je nezgodno za horizonataln scroll.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg drumYEM1jpg.jpg (44,8 KB, 65x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od casper (14.09.2015 u 12:17 sati) Razlog: dodatak
casper je offline   Reply With Quote
Star 14.09.2015, 12:31   #412
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Malo sam zuzet ovih dana i Tyros5 mi NIJE pripojen u racunalo.
Probacu danas ili sutra da pripojim pa da vidimo o cemu je rijec.

Jos jedna provjera:

Ako slucajno koristis MIDI terce bez obzira sto je MIDI setup na ALL,Midi kablo mora biti izvadjeno iz klavijature.

pozdrav
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 14.09.2015, 19:48   #413
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hvala vam ljudi..ne koristim niti midi terce, niti bilo sta drugo sto moze izazvati smetnju..maloprije kad sam usao u YEM, racunar uopste ne vidi T5, ikona ne svijetli, iako nista nije dirano od sinoc..ali, evo jedne druge misterije. Kada upalim zvucnike od klavijature, cuje se na racunaru kao da je usb uredjaj tek prikljucen - znaci nesto se desava sa midi signalom pri paljenju zvucnika(a klavijatura je vec prikljucena). Maloprije upalim Cubase da editujem jedan ritam, otvorim midi traku, i midi signal nestade (sa upaljenim zvucnicima). Izadjem iz Cubase, ugasim zvucnike, ponovo otvorim projekat, midi radi najnormalnije.
Dodato:
Reinstalirao sam i driver od midi-ja, bez ikakvog uspjeha. Jos cu probati i sa drugim kablom, iz Yamahe se nisu udostojili ni to da daju uz klavijaturu, iako je neophodan za bilo kakav ozbiljan editing. Nemam vise sta da probam da ovo rijesim, osim zamjene kabla, iako ne vidim zasto bi to bio problem, ali je sve moguce.

Promijenjeno od Sky Net (14.09.2015 u 20:36 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Sky Net je offline   Reply With Quote
Star 14.09.2015, 23:19   #414
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Promijeni kabl, kao što i sam rekao.

Druga bitna stvar koja može ozbiljno stvarati probleme je ta gdje je uštekan kabl. Spoji ga na stražnju stranu računla i nikako nemoj koristiti front panel ili USB hub.

Instalirani driveri moraju biti odgovarajući, tj. 32 ili 64 bitni.
Star 14.09.2015, 23:37   #415
Sky Net
Vredan član društva

Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Standard

Windows 7 Ultimate - x64
Cubase 8.0.20 - x64
Driveri za T5 - x64
Front panel - nemam
Usb hub - nemam
Kabal je direkt u maticnoj ploci.
Sad sam se sjetio - donedavno sam koristio usb kabal od jedne zvucne karte(ostao bio od prijatelja), debeli usb kabal sa prosirenjima na sebi (vjerovatno filteri). Morao sam mu ga vratiti, i onda sam uzeo jedini koji sam nasao, a to je ovaj standardni. Od tad je pocelo ludovanje pri paljenju zvucnika i ostalo (iako ni dalje ne razumijem kakve veze pod milim Bogom ima paljenje zvucnika sa midi signalom!) A na tyrosu 3 sam koristio isti kabal kao i ovaj sad sto imam, bez ikakvih problema.

Promijenjeno od Sky Net (14.09.2015 u 23:42 sati)
Star 15.09.2015, 09:17   #416
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Bez obzira što ti se čini da kabl ne bi trebao biti uzrok, simptomi koje imaš/čuješ govore da se radi o hardware problemu.
Ako promjena kabla ne riješi problem, morat ćeš ga potražiti u ostalom okruženju. USB portovi mogu stvarati probleme, i oni mogu biti neispravni.

Poslikao sam dva USB kabla, ovog iz Kine već duže vrijeme držim zapakiranog i vjerojatno ga ja nikada neću niti otvoriti. Poklonit ću ga (ne)prijatelju ako mu zatreba za spajanje printera.

Ajde, sretno. I javi ishod.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg USBJPG.jpg (86,3 KB, 55x skinuto)
Highslide JS
Star 15.09.2015, 09:51   #417
Sky Net
Vredan član društva

Standard

Eh, ovo je bas luda noc, a ni pocetak dana nije puno bolji..nocas sam prepravljao neke ritmove, i maloprije upalim zvucnike da vidim kako zvuce na sistemu..pocnem da sviram, kad trokira PAD u ritmu, zatrokira mi Right 1, kao da se gubi polifonija. Udjem u editor, ritam svira normalno. Izadjem i pocnem da sviram - ponovo trokiranje. Ugasim bubanj - sve radi normalno. Upalim - opet ludnica. Cubase ugasen, Yem ugasen, sve ugaseno...iscupam kabal iz klavijature - sve radi normalno. Znaci nesto, negdje, radi povrat, i pravi totalnu midi-zbrku. A to je vec predmet za istrazivanje, sta to pravi neku vrstu midi-loop-a..je li kriv kabal, jesu li krivi zvucnici, jel imam neki proces u sistemu koji se krsi sa driverima od Tyrosa, pitanje za milion eura..haos.
Dodato:
Zamijenio sam port, za sada je sve ok. Vidjecemo do kad. @Casper, gdje se ima kupiti takav ne-kineski usb kabal?

Promijenjeno od Sky Net (15.09.2015 u 11:24 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 15.09.2015, 14:28   #418
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Sky Net Pokaži Post
Hvala vam ljudi..ne koristim niti midi terce, niti bilo sta drugo sto moze izazvati smetnju..maloprije kad sam usao u YEM, racunar uopste ne vidi T5, ikona ne svijetli, iako nista nije dirano od sinoc..ali, evo jedne druge misterije. Kada upalim zvucnike od klavijature, cuje se na racunaru kao da je usb uredjaj tek prikljucen - znaci nesto se desava sa midi signalom pri paljenju zvucnika(a klavijatura je vec prikljucena). Maloprije upalim Cubase da editujem jedan ritam, otvorim midi traku, i midi signal nestade (sa upaljenim zvucnicima). Izadjem iz Cubase, ugasim zvucnike, ponovo otvorim projekat, midi radi najnormalnije.
.
Hm,ja koristim slusalice ,nemam ovakav problem.

Dodato:

[quote=Sky Net;282796]Hvala vam ljudi..ne koristim niti midi terce, niti bilo sta drugo sto moze izazvati smetnju..maloprije kad sam usao u YEM, racunar uopste ne vidi T5, ikona ne svijetli, iako nista nije dirano od sinoc..QUOTE]

To se ponekad i meni desi,pa moram ili ugasiti klavijaturu ili otvoriti ponovo YEM.Ali posle prvog pokusaja Ikona zasvjetli .

Promijenjeno od tyros2 (15.09.2015 u 14:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 15.09.2015, 15:16   #419
Sky Net
Vredan član društva

Standard

Upravo tako kolega, na slusalicama problema nema, ali ima kada su upaljeni zvucnici.

sent from my Lumia 930
Star 15.09.2015, 15:21   #420
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Citat:
Originalno postovano od Sky Net Pokaži Post
Zamijenio sam port, za sada je sve ok. Vidjecemo do kad. @Casper, gdje se ima kupiti takav ne-kineski usb kabal?
Čini mi se da smo na dobrom putu. Drugi port, sada kupi malo skuplji USB kabl (to obično odlučuje o njegovoj kvaliteti) i možda problem "nestane".

Za kvalitetnije USB kablove pogleda u nekom ozbiljnijem dučanu IT opreme. Ovaj sa slike je došao uz jednu USB zvučnu karticu.
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije