|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala prijatelju za ogromnu pomoc.
Sad su iskrsnuli novi problemi. 1. Kad svira INTRO drzim C-dur a melodija svira iz F-dura sto znaci da moram nekako uskladiti to. Kako se ovo resava sa midi2style? 2. Zasto se desava da se gube pojedini elementi (CHORD, BASS, PAD) iz ritma u pojedine dobe. Na primer kada se kreira neki ritam u programu midi2style funkcionise dobro i daje sve kako treba ali kad ga pustim na TYROS cuje se na primer samo bubanj. U cemu moze biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
1. Možda nisi midi transponirao u C dur, ako jesi onda ti je Key postavljen na F
2. Teško je biti prezican, može biti svašta. Vidim iz tvojih pitanja da ima dosta nejasnoća. Iz njih je isto tako jasno da ti nedostaje osnovno znanje o Stylovima i MIDIju uopće. Razumijem tvoju nestrpljivost i želju da uradiš kvalitetne ritmove ali ideš krivim putem. Izrada Styla je složen proces i ako me želiš poslušati, učini uslugi sebi i kreni od početka. Na ovoj temi je opisano baš sve što ti treba, čitaj i polako slaži kockice, uzmi manual od midi2style i riješit ćeš izradu Styla iz MIDI datoteke jednom za svagda. Bez obzira što se trudim dati precizne odgovore, niti jedan nije dovoljno dobar i ne "ostaje u glavi" kao ono rješenje do kojeg dođeš sam. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (03.08.2015) |
![]() |
#3 | ||
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Probao sam transponovati midi file iz orginalni F-dur u C-dur, ali u sredini orginalne pesme ima modulaciju odnosno pesma prelazi u drugi tonalitet i sad opet se javlja problem da drugi dio pesme je iz drugog tonaliteta. Zato mi je bilo na STYLE WORK unutar samog programa da postavim za INTRO transpose recimo +3, a za ENDING +5, a sada u ovaj program to nije moguce. Dodato: Citat:
Vredi se muciti ponekad. Promijenjeno od jtodorov (03.08.2015 u 17:11 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Pronasao gde je problem oko to sto ne sviraju odredjeni delovi style.
Naime, u PART SETING sam selektirao sve kako treba i sad radi OK. Jos ne mogu resiti problem oko tonaliteta INTRO i ENDING delova. Transponovao sam midi file u C-dur i KEY u midi file je C-dur, ali opet kada svira INTRO A ja drzim C-dur a svira mi E-mol, a kada svira INTRO B i END A onda ide iz A-mol. Uploadovao sam i midi fajl i ritam kao i projekt iz midi2style. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat: