|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Pa aranžer bi mi trebao zbog baš aranžerskog djela. Znači, ne bi puštao MIDI fajlove s njega. Zamišljena je figura da imam klavijaturu aranžer koja će mi svirat ritam i pozadinu (bass, podloge), a gore je Motif koji će mi služiti za sve solo zvukove. Svakako bih išao malo dublje od sviranja par mjeseci po birtijama, znači ozbiljnije u te vode i naravno s vremenom bi kupio "pravi pravcati aranžer".
Budući da mi glazba nije izvor prihoda za život, lagano bi takva svirka na aranžeru od 700 Eura jednostavno kupila novi aranžer. Soft aranžer? Prvi puta čujem, reci mi nešto podrobnije o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Shvaćam ja da ti treba aranžer da bi mogao svirati uz njega.
![]() Googlaj vArranger2 i naći ćeš mnogo informacija, videa ... Soft aranžer je program koji instaliraš u (windows) operativni sustav, spojiš na komp svog Motifa i sviraš kao na hardware aranžeru. Ovo objašnjenje je veoma pojednostvljeno ali stvar uz malo truda jako dobro funkcionira. Naravno, moraš biti spreman i odvojiti vrijeme da bi upoznao i upogonio ovakav sustav. Kolege @pekilik i @fico imaju iskustva i koriste takav sistem. Ovdje je nešto i pisano o tome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Definitivno G70 sa SRX proširenjem za bubanj. Što da komplikuje čovek sa raznim kombinacijama, što jednostavnije to bolje. Uostalom, bubanj možeš i sa motifa da povučeš. Imaš šema milion, samo smisli šta ćeš.
![]() I ispravio bih kolegu Hedonistu, odnosno više bih se nadovezao. Činjenica da za korga ima daleko najviše materijala je 100% tačna, toliko tačna da je to preraslo u problem da se vrte sve iste stvari sa različitim nazivima, različitog kvaliteta, različitog podešavanja itd. I sam sam imao Pa3x i uleteo posle Tyrosa u tu korgovu džunglu i baratanja sa setovima. Dobio sam neki korektan sound, ali navika je čudo i eto me opet u prvobitnom taboru gde 99% stvari sam sebi odradim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Nisam radio na rolandu.. (arr) , srx prosirenje je onda isto kao i na E-80?
![]() |
#5 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
izvinjavam se moderatorima, nisam vidio da ima još jedna stranica ove teme pa sam pisao. neka se ovaj post obriše.
Promijenjeno od Fekete (08.09.2015 u 11:31 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Pa na tvome mestu kad nema više para od 700 eura, najbolje je ipak da kupiš Roland G 800, ili G 1000, ako nema za te pare Roland G 70. Kod G 800 uštedićeš i puno novca. a meni bubanj i bas sviraju ubitačno. Kad skupiš nek novac onda kupiš nešto za 2000 eura ili više. Kod ovo dvoje kljave što sam gore naveo nećeš se kajati, ali da imaš u vidu da bolje za te pare nećeš dobit! A materiala,ritmova imaš ovde koliko hočeš, pa skidaš, i samo sviraš. Dobro razmisli o ovome što sam predložio. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.12.2013
Godina: 29
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa3X
Interesi: Automobili , Klavijature
![]() |
![]()
Citate li vi covece ...kupio covek PA500 i zavrsio ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Stvarno nisam vidio post da je kupio.... pa šta sada? jel si zbog toga zakasnio na voz? Ajde bre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|